Sarajevo sanja LE, BATE nije što je nekad bio!

Tim iz Bosne i Hercegovine smatra da ima šanse protiv beloruskog prvaka.

Fudbal 05.08.2019 | 14:57
Sarajevo sanja LE, BATE nije što je nekad bio!
Nije se obrukalo Sarajevo protiv čuvenog Seltika. Naprotiv, tim iz glavnog grada zemlje iz komšiluka je pokazao fantastičnu borbu i uspeo je da postigne po gol i na domaćem i na gostujućem terenu. Dobra igra Bordo tima može da raduje i šefa stručnog štaba, Husrefa Musemića, koji je sigurno dobro potkovao ekipu pred večerašnji susret sa BATE Borisovim (19.45).

Za razliku od susreta protiv škotskog tima, gde se igralo dosta otvoreno, protiv BATE-a će biti dijametralno drugačije. Beloruski prvak voli da igra veoma čvrsto u odbrani i da preko kontri „lomi“ rivala, pa u Sarajevu smatraju da će danas morati da odigraju odgovorno u defanzivi i da ne dozvole gol rivalu.

„Svaki rezultat bez primljenog gola je značajan. U dve utakmice protiv Seltika smo uspeli da postignemo pogodak. Mislim da možemo to da učinimo i sutra, bez obzira na kadrovske probleme“, izjavio je strateg Sarajeva, Husref Musemić za Klix.

Problem za Sarajevo predstavlja činjenica da se meč ne igra na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“, već u Bilinom Polju, ali Musemić bez obzira na tu činjenicu očekuje dobru posetu.

„Normalno je da očekujem podršku. Nadam se da će na stadion doći i dosta ljudi iz Zenice, ali znam i da će doći dosta naših navijača iz Sarajeva, koji su nam dali podršku i protiv Seltika“.

U ekipu Sarajeva se nakon pauze zbog povrede vraća Mesrudin Ahmetović, koji se oporavio i koji će predvoditi napad Bordo tima. Najverovatnije će zaigrati Aladin Šišić i to je ono što dodatno može da raduje navijače, ali i da ulije dodatnu nadu i motivaciju ostalim fudbalerima koje predvodi HusrefMusemić.

No, uvereni su u trijumf i u protivničkoj ekipi, pa tako Aleksej Baga smatra da je BATE veliki favorit u ovom meču i da očekuje pobedu.

„Nadamo se pobedi. Pripremali smo se, gledali smo nekoliko mečeva, a nije nam ni prvi put da igramo na ovim prostorima. Igrali smo u Beogradu i drugim balkanskim državama, a biće nam veoma drago da igramo i sa Sarajevom“ izjavio je Baga.

Pobednik ovog dvomeča će se u plej-of fazi kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope sastati protiv boljeg iz susreta između kazahstanske Astane i Valete sa Malte.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar