Prebilovci: Više nikada da se ne ponove zločini

Ivanić, koji liturgiji u Prebilovcima prisustvuje svake godine, još od kada su kosti prebilovačkih mučenika vađene iz jama, ističe da je to sveto mjesto na kojem se moramo pokloniti nevinim žrtvama i zavjetovati na čuvanje sjećanja.

Republika Srpska 06.08.2019 | 13:44
Prebilovci: Više nikada da se ne ponove zločini
Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić prisustvovao je danas liturgiji povodom obilježavanja Svetih novomučenika prebilovačkih i donjohercegovačkih.

„Sa posebnim pijatetom sjećamo se prebilovačkih mučenika, stradalih u Drugom svjetskom ratu, ali i posljednjem ratu na ovim prostorima. Bez obzira na višedecenijske pokušaje da se zatre postojanje Srba na ovim prostorima, naš narod je ovdje živio i živjeće. Simbol našeg opstanka je hram koji stoji u Prebilovcima, ali i narod koji se vraća, obnavlja ognjišta i nastavlja život ovdje uz sve poteškoće“, rekao je Ivanić.Ivanić, koji liturgiji u Prebilovcima prisustvuje svake godine, još od kada su kosti prebilovačkih mučenika vađene iz jama, ističe da je to sveto mjesto na kojem se moramo pokloniti nevinim žrtvama i zavjetovati na čuvanje sjećanja.„Izuzetno je bitno pamtiti i obilaziti Prebilovce, kako stratište našeg naroda, ali i sva druga mjesta stradanja, koja moraju biti opomena i zalog za budućnost da se ovakvi užasni zločini nikada nikome ne ponove“, istakao je Ivanić.

BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rex

06.08.2019 15:34

Jel bio Dodik kada u Prebilovcima?

ODGOVORITE
Name

re Rex

06.08.2019 16:34

Jesi lud pa on nije pod Oštrog otišao a ne gdje drugo,ni on ni njegova crvena bratija

Name

Re

06.08.2019 16:37

Možda u ratu, kada je švercovao cigarete...

Name

Dijana

06.08.2019 21:49

OMG ti izviđač i komunista iz gimnazije a sada????

ODGOVORITE