''Federer će biti najbolji svih vremena...!''

''. . . i ako Đoković bude imao najviše slemova!'' Direktor turnira u Marseju Žan-Fransoa Kožol smatra da Rodžeru Federeru niko ne može da pripreti u trci za najboljim teniserom svih vremena.

Tenis 06.08.2019 | 09:35
''Federer će biti najbolji svih vremena...!''
On smatra da će Federer biti najbolji teniser svih vremena i ako mu Novak Đoković obori rekord po broju osvojenihi Grend slemova.

Francuz je istakao da niko nikada neće biti kao Švajcarac kada je bio upitan da li ga Stefanos Cicipas podseća na njega.

"Niko nije sličan Federeru. Nikada neće biti neko kao on. Jedinstven je. Čak i da Đoković osvoji više Slemova od Federera, Rodžer će biti najbolji teniser svih vremena", kazao je Kožol.

Dodao je da je "velika trojka" nešto što se nikada neće ponoviti.

"Cicipas ima 21 godinu, Rodžer 38, tako da je pred njim tek veliki put. 'Velika trojka' predstavlja najveće igraće svih vremena i ne znam da ći ćemo ikada videti nekoga sličnog njima po pitanju harizme i posvećenosti", konstatuje Kožol.

Kajol se i pozabavio uvek "gorućom" temom o polnoj ravnopravnosti u tenisu po pitanju zarade.

"Da, muškarci bi trebalo da zarađuju više na Slemovima. Ja, kao neko ko donira novac fondacijama i dobrotvornim ustanovama koje podržavaju žene, kažem da bih kao teniski ljubitelj pre gledao muškarce. Žene je teže 'prodati' nego muškarce, što se tiče sponzorstava, zahteva za TV prenosima i ostalog...", nastavlja 66-godišnjak i priseća se ranijih, uspešnijih dana ženskog tenisa.

"Ranije je ženski tenis bio kvalitetniji sa dosta šampionski nastrojenih igračica, kao što su Kris Evert, Štefi Graf, sestre Vilijams, Marija Šarapova... Danas je drugačije, vlada konfuzija. Nagradni fond mora da bude odgovarajuć u poređenju sa prodajom karata i ostalim. Upravljao sam ženskim turnirom tri godine, dovodio najbolje teniserke i i dalje gubio dosta novca. Isto važi za singl i za dubl kod mušaraca (po pitanju gubitka novca i nagradnog fonda", zaključio je bivši teniser koji je 1980. godine bio 64. na svetu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar