Matijašević o Luki i Matiji: Svi su dobrodošli u tim!

"Niko se Tumbakoviću neće mešati u rad", rekao je novi sportski direktor FSS Vladimir Matijašević u obraćanju medijima. Kaže da mu ugovor ništa ne znači, već da će jedino merilo biti rezultati. "Ako ih ne bude, idem sutra", poručuje.

Fudbal 05.08.2019 | 21:18
Matijašević o Luki i Matiji: Svi su dobrodošli u tim!
Fudbalska reprezentacija Srbije ima novog sportskog direktora.

Umesto smenjenog Darka Kovačevića na to mesto izabran je Vladimir Matijašević, dosadašnji operativac Čukaričkog, pre toga Napretka i AEK-a, a koji će na toj funkciji imati ulogu koordinatora između svih selekcija reprezentacija.

Jedan od prvih zadataka biće i pomirenje sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem koji su bili u lošim odnosima sa bivšim selektorom Mladenom Krstajićem.

Ulje na vatru još je prethodno dolio i Kovačević, a Matijašević smiruje strasti.

"Posle ove konferencije za novinare imamo sastanak sa Tumbakovićem. Njemu se niko neće mešati u tim. Za koga god da se odluči, koga god da pozove, biće u timu. Svi su dobrodošli, nikad ne gledam unazad, samo unapred. Za reprezentaciju treba da igraju svi koji zaslužuju. Razgovaraće se sa svim fudbalerima, ne samo sa ovim, nego sa svim!", rekao je Matijašević.

On će biti zadužen za sve selekcije, mada je dodao da će mu vremenom biti potrebna pomoć. Glavna želja mu je da se napravi dobra atmosfera u i oko reprezentacije, jer veruje da će to doneti rezultat.

Potpisao je ugovor sa Savezom na dve godine. Mada, dodaje: "Ugovor meni ništa ne znači, to sam rekao i predsedniku Saveza, a evo kažem i ovde pred vama. Ako ne bude rezultata i pomaka, spreman sam da odem sutra. Meni je čast što sam ovde i ne bežim od odgovornosti. Rezultati će biti jedino merilo".

Ističe i da će se posvetiti više pažnje mlađim selekcijama, a o izboru novog selektora Mladog tima Srbije (igrači do 21 godine) Neška Milovanovića, kaže:

"Nisam odlučivao o njegovom izboru, jer sam paralelno i ja bio pozvan u FSS. Ali, rekao sam, sa trenerske strane, treba da se da šansa čoveku i podržati ga. Ne treba se baviti drugim stvarima, već samo fudbalskim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar