Druga smotra oldtajmera u Bijeljini

Stari automobili, oldtajmeri, oduvijek su privlačili pažnju zaljubljenika u četvorotočkaše. Tako je bilo i na Drugoj smotri oldtajmera koja je u organizaciji Oldtajmer kluba “Bijeljina” i uz podršku Gradske uprave Bijeljina,organizovana u subotu popodne na bijeljinskom gradskom trgu.

Republika Srpska 04.08.2019 | 21:10
Druga smotra oldtajmera u Bijeljini
U okviru Pantelinskih dana organizovana je izložba četrdesetak oldtajmera iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Slavonskog Broda, Bijeljine i drugih gradova regiona.Bojan Stajić, predsjednik Oldtajmer kluba „ Bijeljina“ kaže da su gosti ovogodišnje Druge smotre oldtajmera članovi Oldtajmer kluba „Beograd“, sa svojih dvanaest automobile, ali, tu su i vlasnici oldtajmera iz drugih gradova Srbije, Hrvatske i BiH. “I Bijeljina ima veliki broj zaljubljenika u stare automobile. U našem klubu, koji postoji od 2012. godine, imamo 38 aktivnih članova. Nas najviše zanima druženje, razmjena iskustava i razmjena dijelova za automobile“, kaže Stajić, vlasnik kombija iz 1966. godine.

Branko Bogdanović iz Novog Sada dovezao je najstariji automobil na smotru oldtajmera u Bijeljini. U pitanju je model „Vilis Najt“ iz 1927. godine.„Automobil je od 2005. godine u mom vlasništvu i stigao je iz Holandije. Inače, ovaj automobil su proizvodili Amerikanci i u vrijeme kada je on izlazio na tržište, bila je to druga fabrika automobila po kapacitetu u SAD, odmah iza „Dženeral motorsa“. Cijeli svoj život sam posvetio ovom hobiju. Kada sam došao iz vojske restaurirao sam jednu „Olimpiju“, ali sam do sada restaurirao ukupno 18 automobila. Ovakvog primjerka nema u regionu, jer posjeduje i jedinstven sistem rada motora”, kaže Bogdanović.

(desavanjaubijeljini.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

boze

05.08.2019 12:10

Narod nema za hljeb a ovi se sepure sa oldtajmerima,tako i treba.

ODGOVORITE