"Ja Hrvat, on Slovenac - a pričamo na srpskom!"

Igor Ćurković, hrvatski novinar koji radi za FIBA, podelio je sjajnu priču sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

Košarka 02.08.2019 | 17:11
"Ja Hrvat, on Slovenac - a pričamo na srpskom!"
Reprezentacija Slovenije plasirala se u polufinale takmičenja, a Ćurković je posle pobede "zmajčeka" nad Velikom Britanijom intervjuisao junaka tog meča.

Žiga Samar, igrač mlađih kategorija Real Madrida, predvodio je Sloveniju do trijumfa ostvarivši tripl-dabl – 14 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Posle meča je usledio intervju za zvaničan sajt FIBA koji su hrvatski novinar i reprezentativac Slovenije uradili na srpskom jeziku.

"Žiga, želeo bih da odradim intervju s tobom. Ako ti je lakše, možemo da pričamo na engleskom", rekao je Ćurković na engleskom junaku utakmice.

"Ne, čoveče. 'Ajmo na srpskom", odgovorio mu je Slovenac.

"Ajde", rekao je Ćurković i dodao na Tviteru: "Ja sam Hrvat, on je Slovenac, ali pričamo na srpskom. Inače, nije prvi put da mi se dešava".

Slovenija se u polufinalu Evropskog prvenstva sastaje sa reprezentacijom Turske, a Samar je, između ostalog, Ćurkoviću rekao da ne voli poređenja s Dončićem.

"Postoji samo jedan Luka Dončić. Samo Dončić može biti Dončić, i zaista mislim da nikada neće pojaviti neko kao on. Ne želim to poređenje", rekao je 17-godišnjak za FIBA.

Žiga Samar pridružio se Arnasu Velicki (Litvanija), Martinasu Andriuskevičusu (Litvanija), Andreju Kiriljenku (Rusija), Vasilisu Haralampopulosu (Grčka) i Vojislavu Stojanoviću (Srbija), kao šesti igrač koji je uspeo da ostvari tripl-dabl na Evropskom prvenstvu do 18 godina.

Utakmica između Slovenije i Turske igra se u subotu od 18 časova. U drugim polufinalu sastaju se Grčka i Španija (20.15), a Srbija je zaustavljena u osmini finala od strane Litvanije.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar