Terzić: Srbija je favorit, ali...

Moramo da igramo ozbiljno! Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa favorit na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Ostali sportovi 02.08.2019 | 13:23
Terzić: Srbija je favorit, ali...
On je takođe dodao da Srbija mora da igra ozbiljno i koncentrisano u sve tri utakmice.

"Specifično takmičenje, tri dana, tri utakmice određuju mnogo toga. Svi pričaju o medalji na Olimpijskim igrama, a da bi se uopšte počelo razmišljati o tome, moramo da se kvalifikujemo, što neće biti nimalo lako, pogotovo što smo svetski i evropski prvaci i što će svi protiv nas igrati ne punom snagom nego i više od toga", rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez.

Odbojkašice Srbije igraju u petak od 17 časova u Vroclavu protiv Tajlanda, prvu utakmicu Grupe A u Interkontinentalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Tajland i Poljska su ozbiljne ekipe sa kojima smo uvek teško igrali. Sigurno da imamo kvalitet i favoriti smo na ovom turniru. Ako budemo igrali punom snagom verovatno neće biti problema da pobedimo u te tri utakmice", dodao je Terzić.

U drugom kolu u subotu od 17 časova Srbija igra protiv Portorika, a u nedelju u poslednjem kolu protiv domaćina Poljske, od 20.30.

"Tajland je prva i najvažnija utakmica mnogo toga će odrediti. Ako startujemo kako treba i što se tiče samopouzdanja i bodova, daće nam zamajac za dalje. Posle toga će biti lakše protiv Portorika i Poljske. Ali, kako trenutno stoje stvari, najverovatnije bi ta poslednja utakmica sa Poljskom trebalo da odredi putnika za Olimpijske igre", naveo je Terzić.

Pobednici svih šest kvalifikacionih grupa plasiraće se na Olimpijske igre, koje se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine održavaju u Tokiju.

Reprezentativka Maja Ognjenović rekla je da je predstojeći turnir najznačajniji za ovu reprezentativnu sezonu i da ekipa nema pravo na grešku.

"Samo će najbolja ekipa otići direktno na Olimpijske igre, moramo da pristupimo turniru maksimalno ozbiljno. Idealan red bi bio da je prvo bio Portoriko, jer je najslabija ekipa i bilo bi nam lakše da se uvedemo u turnir. Tajland vrlo dobro poznajemo, igrali smo nebrojeno puta, znamo sve njihove dobre i loše stvari. Možda i bolje da probijemo led, da bismo u subotu mogli blago da se opustimo, ali nikako da idemo mišljenja da ćemo lako pobediti Portoriko", navela je ona.

Ognjenović je rekla da je idealno to što je poslednja utakmica protiv domaćina Poljske.

"Oni će imati maksimalan učinak iz prve dve utakmice, pravi derbi. Nama će možda biti lakše. Oni su u uzlaznoj putanji, ekipa od koje se najviše očekuje na turniru, ali mi kao svetski i evropski prvak i finalista Olimpijskih igara nemamo preterano razloga za bojazan, zna se ko smo mi, a ko oni, uz poštovanje prema svima", rekla je Ognjenović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar