Bjelica: Lako će nas Sale uklopiti, niko nije zvijezda!

"Imamo Jokića koji je najbolji centar u NBA, jeste superstar, ali kada je ovde onda je to grupa momaka. . . ", pojašnjava Nemanja Bjelica.

Košarka 02.08.2019 | 09:35
Bjelica: Lako će nas Sale uklopiti, niko nije zvijezda!
Divno je videti ih sve na okupu!

Nemanja Bjelica se posle uspešne sezone u NBA ligi, gde je dobio veću ulogu u dresu Sakramenta, jedno vreme imao je i mesto startera, stavio na raspolaganje Saši Đorđeviću i - najvažnije - potpuno je zdrav pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Igrači koji nastupaju "preko bare" imali su nešto drugačiji sistem rada, nije im bila dozvoljena "kontakt" igra, ali sada će ravnopravno konkurisati na trenizima...

Već u nedelju sledi meč u Čačku gde ćemo videti u kakvoj su formi "orlovi".

"Utakmice nema rezultatski značaj. To odmah da napomenem, da ne bude 'jao, šta je ovo, šta nam radite haha'...", našalio se Nemanja Bjelica u razgovoru s novinarima.

"Znam da igrači dolaze iz napornih sezona - i samo želim da smo svi zdravi. Kad se sve posloži ne bojim se za nas. Ne treba bežati od uloge favorita, ali treba biti realan. Stvorila se euforija zbog otkaza kod Amerikanaca, ali oni će uvek biti favoriti u kom god sastavu. To je tako. Niko nam ne oduzima to da verujemo u nešto naše. Ne sumnjam u timski duh koji nas krasi".

Na pitanje kako mu se čini petorka Micić, Teodosić, Bogdanović, Bjelica i Jokić, sjajni košarkaš se prvo našalio i kazao "biće nam potrebno pet lopti", pa je odgovorio ozbiljno.

"Pitali su me da li će Sale uspeti da uklopi toliko zvezda, ali ja se ne osećam tako, kao zvezda, kao ni bilo ko ovde.Imamo Jokića koji je najbolji centar u NBA, jeste superstar, ali kada je ovde onda je to grupa momaka... (...) Svaki od nas će pronaći ulogu da se podredi ekipi. Najbitnije je to da se napravi veliki rezultat", kazao je Nemanja Bjelica.

Šta je to što ima Srbija, a nemaju drugi?

"Sjajna atmsofera i timski duh. Nikad nije bilo više novinara i znam šta se radi i drago mi je što se stvorila pozitivna euforija, ali treba da budemo realni. Daćemo sve od sebe i nadamo se najboljem...", kazao je Bjelica kome se nisu dopala pitanja o Amerikancima.

"Čuo sam da ako pobedimo svaku igramo utakmicu sa Amerikancima, ali šta ako oni izgube negde? Treba da se spusti lopta i da se veruje u ekipu!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar