LE: Kreće lopta u Humskoj...

Partizan overava prolaz u treće kolo. . .  Recept za jednostavnu pobedu, bez komplikacija, je jasan Partizanu. Identičan onom koji se primenjuje u Superligi: brzi gol koji gasi nade rivalu i daje krila crno-belima, uz momentalno dobro raspoloženje na tribinama.

Fudbal 01.08.2019 | 13:42
LE: Kreće lopta u Humskoj...
Kreće fudbalska sezona i u Humskoj 1! Posle dve utakmice na strani, Partizan će prvi put od početka takmičarske godine zaigrati u svom domu, pred svojim navijačima. Rival idealan za "zagrevanje" - Konahs Ki (21.00). Velški sastav je, objektivno gledano, debeli autsajder pred revanš u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Slavio je Partizan u Rilu sa 1:0, pokazavši da je daleko bolji tim od rivala, pa se očekuje da večeras na svojoj strani Topčiderskog brda samo overi kartu za prolaz u treću rundu kvalifikacija.

I dok budu bili svoju bitku sa preterano agresivnim, a sa fudbalskim znanjem tankim Konahsom, osluškivaće crno-beli vesti iz Ljubljane. Tamo će Olimpija pokušati da sačuva 2:2 protiv Malatije i da prođe dalje. Na "randevu" sa Partizanom u trećoj rundi. To je scenario koji priželjkuje i velika većina navijača srpskog kluba.

Nego, da ne preskačemo stepenike. Partizan će protiv Konahsa pojuriti još jednu pobedu, da uhvati dobar zalet na startu sezone. Pobedu i za klupski koeficijent na UEFA rang listi, ali će pojuriti i, po mogućnosti, ubedljiviju pobedu od 1:0. Tim minimalcem je pala Inđija, pao Konahs u Rilu, a trener Savo Milošević očekuje da proradi gol-mašina u narednim susretima.

Partizan je igrao korektno u dosadašnje dve utakmice, šutirao ka mreži protivnika više od 40 puta, stvorio nekoliko kolosalnih šansi, ali lopta nije htela u mrežu.

"Mi smo relativno lako dolazili do gola protivnika, a realizacija je rezultat niza okolnosti. Meni je bitno da dolazimo u šanse i da zadržimo ovu igru, a siguran sam da će realizacija biti popravljena“, rekao je Milošević na konferenciji za novinare pre utakmice.

Popravljena realizacija znači večeras prolaz bez ikakve drame, jači aplauz na otvorenoj sceni, a možda i prvenac Umara Sadika u crno-belom dresu, možda i koju asistenciju, kako kažu, "probuđenog" Sume.

Može li Konahs da naudi Partizanu, kao što je iznenadio Kilmarnok? Samim tim što je jedno čudo za ovu sezonu ispucao, teško da može velški tim da iznenadi crno-bele. Prekidi jesu opasno oružje gostiju, ali je njihov problem što do prekida treba da se dođe, da se pređe na protivničku polovinu i da se zapreti. A, to nisu uspeli ni na svom terenu.

Recept za jednostavnu pobedu, bez komplikacija, je jasan Partizanu. Identičan onom koji se primenjuje u Superligi: brzi gol koji gasi nade rivalu i daje krila crno-belima, uz momentalno dobro raspoloženje na tribinama.

Na novom terenu, na kojem će lopta da "leti", svi preduslovi za dobro izdanje i siguran prolaz Partizana su ispunjeni.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

PARTIZAN - KONAHS (21.00), prvi meč 1:0

Stadion: Partizana.
Sudija: Luiš Godinjo (Portugalija).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović - Sadik.

KONAHS (4-5-1): Bras - Dizni, Horan, Holms, Roberts - Pul, Oven, Vajld, Moris, Vulfi - Insal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar