LŠ: Kopenhagen na Zvezdu! Prošli Karabag, Rozenborg...

Perfektni Kopenhagen stiže u Beograd, projektil Zeke! Na poziciji najboljeg igrača Roberta Skova zaigrao je momak rođen 2002. godine, dok je Solbaken "sakrivao karte" i nekim neobičnim rešenjima.  Borjan da pripazi, Zeka ima šutinu! Kopenhagen rutinski slavio u revanšu na krilima kapitena.  Rozenborg okrenuo BATE i prošao, Karabag rutinski! Tim iz Borisova nije stvorio nijednu ozbiljnu šansu.

Fudbal 31.07.2019 | 21:56
LŠ: Kopenhagen na Zvezdu! Prošli Karabag, Rozenborg...
Velšani nisu namučili Kopenhagen!

Šampion Danske plasirao se u 3. kolo kvalifikacija posle "duple pobede" nad Nju Sejntsom, posle 2:0 u gostima na svom stadionu su slavili 1:0, tako da su zadržali perfektan učinak od početka nove sezone u kojoj su dobili svaku od pet utakmica.

Kopenhagen je na "Parkenu" dominirao protiv TNS-a i postigao je tek jedan gol preko Zeke u 52. minutu - i to na izuzetan način sa preko 20 metara.

S obzirom na to da ovaj trijumf znači da će se u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona "ukrstiti" sa Crvenom zvezdom, koja je danas poražena od Helsinkija (2:1), fudbaleri Vladana Milojevića sada znaju koga ni slučajno ne smeju da ostave samog...

Prvi meč igra se u Beogradu već u naredni utorak (6. avgust), dok je revanš zakazan nedelju dana kasnije na stadionu Kopenhagena.

Zanimljivo je da je na ovom meču za Dance nastupio napadač Sotiriju, koji se povredio na prvom meču protiv TNS-a, dok na terenu nije bilo važnog igrača sredine terena Falka - čija je ozleda na istoj utakmici očigledno bila ozbiljnija.

Kopenhagen je nastupio i bez najboljeg igrača Roberta Skova, koji je prodat Hofenhajmu, tako da je desno krilo na današnjem meču "povereno" Mohamedu Daramiju.

U pitanju je fudbaler koji je rođen 2002. godine (!), i "vuče" poreklo iz Sijera Leonea, a videćemo da li će biti prvi izbor Solbakena i na stadionu "Rajko Mitić" ili je u pitanju bilo "sakrivanje karti", pošto trener Danaca ima još nekoliko alternativa...

Zanimljivo je da je "odmorio" Viktor Fišer, kao i iskusni N'Doje.

Definitivno u lepom rapoloženju Kopenhagen sledeće nedelje stiže u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Velški TNS bio je laka prepreka šampionu Danske i u revanšu na čuvenom Parkenu gde je trenutak inspiracije kapitena Zeke bio dovoljan za rutinski trijumf od 1:0.

Nimalo, ni mnogo, nego koliko treba, da se ekipa odmori i rastereti pred naredne izazove. Trener Stale Solbaken je ostavio na klupi večeras i Viktora Fišera i Senegalca Ndojea koji mu nisu ni bili potrebni, ali će mu značiti na narednim mečevima, prvo sa Sonderjiskeom za vikend, potom i sa Zvezdom na Marakani gde bi trebalo obojica da budu starteri.

Kopenhagen je večeras dominirao, a iako je gotovo 20 puta šutirao ka golu gostiju iz Velsa, nije stvorio preterano puno izglednih prilika za gol. Videlo se da prvak Danske nema nameru da se iživljava već da mu samo što pre prođe vreme pa je tako pobedonosni gol naturalizovanog Grka jedna od retkih stvari vrednih pomena sa ovog susreta.

"Desetka" domaćih je majstorski oteo loptu protivniku u 52. minutu i strašnim udarcem desnicom sa preko 25 metara rešio ovaj meč. Zeka je definitivno srce i duša ovog tima, a po reakciji publike posle gola videlo se i koliko ga vole i cene u prstonici Danske. Svakako da će i fudbaleri Crvene zvezde morati da paze na njega sledeće nedelje i da ga neutrališu jer bi mogao da bude velika opasnost po Milana Borjana.

Gosti iz Velsa bili su na ovom meču samo epizodisti, jedva da su šutnuli na gol Kopenhagena, a opšti je utisak da je trener domaćih Solbaken uspeo da sakrije karte večeras i pride odmori dvojicu napadački značajnih fudbalera za naredne okršaje.



Rozenborg okrenuo BATE i prošao, Karabag rutinski! Tim iz Borisova nije stvorio nijednu ozbiljnu šansu.

Karabag je potvrdio klasu u odnosu na Dandalk, Rozenborg je uspeo da se izvuče i „okrene“ BATE u Norveškoj i obezbedi plasman u narednu fazu!

Fudbaleri Karabaga su posle 1:1 u Republici Irskoj uspeli rutinski da nadigraju Dandalk i slavi rezultatom 3:0 (1:0) i zakažu dvomeč protiv APOEL-a.

Ubedljiv trijumf najavio je Haime Romero u 12. minutu na asistenciju Abdelaha Zubira, a prolaz dalje potvrdio je Brazilac Ailton više od sat vremena kasnije. Uspeo je Dandalk da izdrži sve nalete Karabaga, ali ne i da bude opasan na drugoj strani. Ailtonov pogodak u 76. minutu skinuo je veliki teret s leđa fudbalera azerbejdžanskog kluba, pa se u finiš susret ušlo znatno opuštenije.

Tačku na pobedu i siguran prolaz stavila je ista kombinacija iz prvog poluvremena. Zubir je namestio – Romero zatresao mrežu!

Rozenborg je imao razloga da strepi, ali i da bude pun nade, pošto je BATE Borisov u prvom meču slavio sa 2:1, pa je utakmica praktično bila otvorena od samog početka. Norveški sastav na kraju je slavio sa 2:0, mada je neizvesnost trajala više od 70 minuta. Tačnije, nekoliko trenutaka kasnije rezervista Pal Andre Heland dobio je priliku da načne protivnika sa bele tačke posle oštrog starta Emila Johansena, iako je na teren ušao bukvalno nekoliko trenutaka ranije...

BATE za celu utakmicu nije uspeo da stvori nijednu ozbiljnu priliku, iako je na kraju imao ukupno 11 šuteva ka golu, ali nijedan konkretan u okvir mreže koju je branio Hansen.

Potvrdu odlaska u treće kolo doneo je Aleksander Soderlund u samom finišu utakmice. 

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO KVALIFIKACIJA - REVANŠI

Utorak

APOEL – Sutjeska 3:0 (1:0)  /ukupno 4:0/
/Pavlović 13, 25, 66/

Makabi Tel Aviv – Kluž 2:2 (1:2) /ukupno 2:3/
/Blekmen 15, Koen 48 – Kulijo 19, Rondon 42/

Nome Kalju – Seltik 0:2 (0:1) /ukupno 0:7/
/Kulinic 10 ag, Šved 93/

Bazel - PSV 2:1 (1:1) /ukupno 4:4/
/Komert 8, Van Volfsvinkel 68 – Bruma 23/

Dinamo Zagreb - Saburtalo 3:0 (2:0) /ukupno 5:0/
/Orsić 77, Petković 88, Olmo 90+4/

Valeta - Ferencvaroš 1:1 (1:0) /ukupno 2:4/
/Fontanela 27 penal - Ngue 60/

Olimpijakos - Plzenj 4:0 (2:0) /ukupno 4:0/
/Giljerme 51, Gerero 70, Reznik 73ag, Semedo 82/

Sreda

Helsinki - Crvena zvezda 2:1 (0:0)  /ukupno 2:3/
/Dalstrom 47, Riski 90+2 - Jovančić 56//

AIK - Maribor 3:2 (2:1, 1:0)  /prvi meč 1:2/
/Karlson 4, Larson 61, Eljunusi 93 - Kotnik 48, Kretu 117/

Karabag - Dandalk 3:0 (1:0)  /ukupno 4:0/
/Romero 12, 87, Ailton 76/

Rozenborg - BATE 2:0 (0:0)  /ukupno 3:2/
/Heland 73, Soderlund 85/

Kopenhagen - Nju Sents 1:0 (0:0)  /prvi meč 2:0/
/Zeka 52/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar