Potpuni dogovor Zenita i Barse za Malkoma!

Stiže Firpo! Evo novih dešavanja na stadionu Kamp Nou. . .

Fudbal 31.07.2019 | 12:26
Potpuni dogovor Zenita i Barse za Malkoma!
Možda je Nejmar u ovom trenutku nedostižan zbog priča o vetu koji je PSŽ stavio na transfer u Barselonu, ali na stadionu Kamp Nou daleko od toga da je prelazni rok završen.

Do 2. septembra, kada se zvanično zatvara prelazni rok u Španiji, u srcu Katalonije očekuje se još nekoliko odlazaka i dolazaka. Prvi na listi za odstrel je Malkom, a kako radio Kadena Kope javlja, Barselona ima "potpuni dogovor" sa Zenitom za transfer Brazilca! Novinarka Elena Kondis tvrdi da su svi detalji transfera utanačeni i da će posao biti obavljen u najskorije vreme. Malkoma čeka ugovor na četiri ili pet godina, dok će Zenit na račun Barselone uplatiti klupski rekord od 39.000.000 evra, plus još dva ili tri miliona na ime bonusa.

Barselona je na kraju ipak bila ta koja je popustila, pošto je za transfer tražila između 45.000.000 i 50.000.000 evra, ali kako je Zenit spreman da fiksni deo uplati odjednom, a pritom ni Brazilac se nije baš proslavio u svojoj (zasad) jedinoj sezoni u klubu, finansijski zahtevi su morali da budu spušteni.

Juče je u nekoliko navrata bilo priče o tome da su se za Malkoma interesovali Everton, Dortmund i Arsenal, s tim da je danas samo tim sa Gudison Parka bio u ofanzivi da pokuša da Zenitu pokvari posao, na kraju će izgleda nekadašnji fudbaler Bordoa ipak igrati u Sankt Peterburgu, koji će bogato platiti i svog novog igrača.

Pola od novca koji će Barsa dobiti za Malkoma, možda i malo više, otići će na realizaciju transfera novog levog beka, koji će biti konkurencija Đordiju Albi. Mada se pričalo da je u Barsinom vidokrugu čak sedmorica bekova, definitivni i konačni izbor je Žunior Firpo. Osim ako ne bude nekih iznenađenja, transfer će se zatvoriti najkasnije do narednog ponedeljka, kada Barseloni počinje turneja po SAD. Želja Ernesta Valverdea je da Firpo bude u avionu s novim klupskim drugovima. Zato je sada potrebno da se Barselona i Betis nađu oko obeštećenja. Do dogovora ih deli pet miliona evra, možda i manje pošto prvak Španije nudi 20.000.000, a klub iz Andaluzije traži 25.000.000 evra.

Ali, ne bi trebalo da bude prepreka na putu transfera, jer Firpo želi na Kamp Nou. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar