Izložba Koviljke Mićić u muzeju

Nakon dugogodišnje posvećenosti slikarstvu I crtanju, Koviljka Mićić, svoja djela odlučila je da predstavi I široj publici. U Muzeju Semberije otvorena je izložba slika ove autorke.

  • Magazin
  • Zanimljivosti


Koviljka Mićić je rođena u Njemačkoj, porijeklom je iz Like, a od 1982. godine je stanovnik Semberije. Po zanimanju je ratar – tehničar, po vokaciji umjetnik. Od djetinjstva voli da stvara, da izrađuje različite predmete, tako da se ta kreativnost najviše ispoljila u likovnoj umjetnosti. Najviše voli da slika noću, kada je depresivna, ljuta, onda sve ostavi i posveti se slikarstvu. 

Na izložbi je predstavila 69 slika, dok je nekoliko djela uradio njen sin koji je takođe talentovan za slikarstvo. Slike su ulje na platnu, i različite tematike. Koviljak kaže da odmalena crta, a da je tek sada osjetila da je pravi trenutak da se predstavi publici.

Koviljka je učesnica Bijeljinskog bijenala gdje je osvojila treću nagradu, po izboru publike.

BN TV

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

lukam

31.07.2019 00:58

Gdje su vrijedne slike etabliranih akademskih slikara iz fundusa nekadašnje galerije Milenko Atanacković?

kad smo kod muzeja, poštene izložbe u muzeju savremene umjetnosti rs ,nije bilo od kada je direktor promjenjen, valjda to i ima veze s obzirom da je ˝direktorICA˝ VETERINAR.

re

31.07.2019 09:28

Ziko Mihajlovic

31.07.2019 19:36

Bravo, svaka cast Koviljka.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.