Tuga: Prestao je da postoji čačanski Borac!

Kraj za Borac, FSS vratio Novi Pazar u Prvu ligu! Čačani dobili novi klub. . .

Fudbal 29.07.2019 | 21:56
Tuga: Prestao je da postoji čačanski Borac!
Lomovi, šarade i brdo problema - gotovo savim uobičajena slika uoči starta, pa da ne preteramo, svake druge sezone u domaćem fudbalu. Pre desetak dana Bežanija je odlučila da istupi iz Prve lige Srbije, a evo sve do pet dana pred start novog prvenstva nije se znalo kako će izgledati sastav drugog ranga takmičenja. Pomenutu Bežaniju zamenila je lazarevačka Kolubara, dok je danas i definitivno rešena dilema oko čačanskog Borca. 

Posle skoro šest decenija kontinuiranog igranja u saveznom rangu takmičenja Borac je istupio iz lige i time praktično izgubio svoj orginalni identitet, pošto je novi klub - Borac 1924 (zauzeo mesto FK Provo)već formiran i zauzeće mesto u Srpskoj ligi - Zapad. Taj klub, kako je ranije ovog meseca pisao Sportski žurnal, trebalo bi da pored imena preuzme i igrače pravog Borca. 

Postavljanje reflektora i novih terena je sjajna stvar koja se u poslednje vreme događa u srpskom fudbalu, ali to i dalje ne znači da su problemi prošlost. Posebno ne finansijski.

Upravo iz tog razloga, Borac Čačak je morao da istupi iz Prve lige Srbije za sezonu 2019/20, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

"Zbog loše finansijske situacije i nemogućnosti da ispoštuje zahteve iz Pravilnika o takmičenju u pogledu broja profesionalnih igrača, Borac iz Čačka je istupio iz Prve lige Srbije".

Umesto Čačana mesto u PLS-u zauzeće Novi Pazar, što je nakon današnje sednice Izvršnog odbora potvrdio i FSS.

"Zbog loše finansijske situacije i nemogućnosti da ispoštuje zahteve iz Pravilnika o takmičenju u pogledu broja profesionalnih igrača, Borac iz Čačka je istupio iz Prve lige Srbije. Odlukom IO novi član prvoligaškog takmičenja biće Novi Pazar".  

Nedugo zatim oglasili su se i iz tabora novog-starog prvoligaša:

"Ne sumnjamo da je Izvršni odbor FSS doneo pravu odluku i potrudićemo se da opravdamo poverenje. Oformićemo dobar tim, imamo odličnu infastrukturu, a cilj je dalja stabilizacija kluba", rekao je generalni sekretar Pazaraca Fikret Međedović.

Novi Pazar će u subotu u prvom kolu Prve lige Srbije gostovati Sinđeliću u Beogradu. 

Po saznanjima lista "Danas", FK Borac duguje 32.000.000 dinara za plate igračima i trenerima, a u tekstu objavljenom u ponedeljak, 29. jula 2019, navodi se da je u međuvremenu FK Provo iz istoimenog naselja u Vladimircima kod Šapca promenio ime u Borac 1926 i registrovao se na istoj adresi na kojoj još uvek zvanično stanuje čačanski Borac?!

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, naglasio je u izjavi za "Danas" da se pribojava da bi Borac mogla da zadesi ista sudbina kao Jagodinu, po kojoj klub neće isplatiti dugovanja prema igračima, ali će nastaviti da prima novac od budućih transfera fudbalera.

"Plašimo se da se sve ovo radi samo da igrači ne bi mogli da naplate svoja dugovanja i učinićemo sve što je u našoj moći da zaštitimo fudbalere",

Priča je svakako tužna, a videćemo šta će se dalje dešavati sa finalistom Kupa Srbije iz 2012. godine (poraz od Crvene zvezde u Kruševcu 0:2).

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar