Savić: Glave su još vruće, nije još vrijeme za analizu!

"Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo odigrali poslednji meč protiv Australije", poručio je kapiten Miloš Ćuk posle petog mesta na Svetskom prvenstvu.

Ostali sportovi 27.07.2019 | 21:37
Savić: Glave su još vruće, nije još vrijeme za analizu!
Podmlađena reprezentacija Srbije završila je nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji osvajanjem petog mesta.

U poslednjem meču na šampionatu pobedila je Australiju rezultatom 13:9.

Svetsko prvenstvo tim Dejana Savića završio je sa četiri pobede, uz po remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

"Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće", rekao je kratko selektor Dejan Savić nakon meča.

Strahinja Rašović je Svetsko prvenstvo završio sa 17 postignutih golova.

"Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu", rekao je Rašović.

"Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas", dodao je srpski igrač.

Kapiten Miloš Ćuk je kazao da je prvo poluvreme protiv Australije pokazalo da ova ekipa može mnogo bolje i da je mogla i više na ovom prvenstvu.

"Neiskustvo je uticalo da ne igramo za medalju. Svima je žao zbog toga. Ipak, popravili smo utisak, dobro smo odigrali poslednji meč. Daje nam sve ovo nadu da imamo šta da tražimo na sledećim takmičenjima, da se borimo uvek za medalju. Na nama je da ispravljamo greške i da sledeće godine budemo kako treba", istakao je Ćuk.

Sedmo mesto na šampionatu sveta u Južnoj Koreji osvojila je Grčka pošto je bila bolja od Nemačke -  11:6.

Bronzana medalja pripala je vaterpolistima Hrvatske koji su u meču za treće mesto slavili protiv Mađarske - 10:7.

U borbi za zlato Španija je poražena od Italije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar