Novi bek Igokee igrao Ljetnu ligu za Memfis!

Evans peto pojačanje kluba iz Laktaša.  Igokea "puca" visoko: Došao još jedan Amerikanac! Probao je da se izbori za ugovor u Memfisu, pa prihvatio poziv iz Banjaluke.

Košarka 27.07.2019 | 10:13
Novi bek Igokee igrao Ljetnu ligu za Memfis!
Košarkaški klub Igokea nastavlja sa dovođenjem novih igrača. Igokea pravi ambiciozan i snažan tim za sezonu 2019/20.

Nakon Aleksandra Cvetkovića, Marka Tomasa, Denisa Kliforda i Vaidasa Kariniauskasa, opremu člana ABA lige zadužiće Amerikanac Kinan Evans!

Igrač rođen 23. avgusta 1996. godine u Ričardsdonu (Teksas) igra na poziciji beka, koju je veoma uspješno pokrivao, između ostalog, na univerzitetu Teksas Tek.

Evans je igrao Ljetnu ligu za Memfis, a prošle sezone je u G ligi nastupao za Delaver (razvojni tim Filadelfije).

Prema izvještajima iz SAD, krasi ga pouzdan šut i odličan prodor, sa brzim "prvim korakom". Ovo mu je prvi angažman u Evropi.

Sve izgleda kao da će naredna sezona u ABA ligi biti jedna od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih u poslednjih nekoliko godina. Mnogi timovi su već doveli fantastična pojačanja, ostali su radili na tome da zadrže roster iz prethodne sezone, tako da se može reći da nas očekuju sjajne borbe. Poslednji tim u nizu koji je došao do pojačanja je Igokea, koja je objavila da je potpisala ugovor sa američkim košarkašem, Kinanom Evansom.

Ovaj igrač će nastupati za tim iz Laktaša do kraja nastupajuće sezone, a prethodno je bio veoma uspešan u Teksas Teku u NCAA ligi. Amerikanac igra na poziciji beka i ovo mu je prvi angažman u nekoj ekipi na Starom kontinentu.

Evans je ove sezone igrao za Memfis u Letnjoj ligi, a u prethodnoj je nastupao za Delaver, koji zapravo predstavlja razvojni tim Filadelfije, u NBA G ligi. Reč je o igraču koji ima veoma pouzdan šut i odličan prodor.

Nema sumnje, tim Aleksandra Trifunovića izgledaće veoma ozbiljno naredne sezone. Napomenimo, u ekipu su već ranije tokom leta došli Aleksandar Cvetković, Marko Tomas, Denis Kliford i VaidasKarinijauskas.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar