Totenhem krenuo po Dibalu!

Biće mu potrebno 90. 000. 000! Ovo bi bio istorijski transfer za Sparse!

Fudbal 25.07.2019 | 22:30
Totenhem krenuo po Dibalu!
Totenhem je kontaktirao Juventus u vezi sa mogućim dovođenjem Paula Dibale, piše Ivning Standard, list iz Londona koji je poslovično dobro upoznat sa dešavanjima u ovom klubu.

Sparsi će morati da sruše rekord u novcu izdvojenom za jednog igrača ako žele da dovedu Argentinca ovog leta. Italijani traže 90.000.000 evra.

Dibala spada u jedne od boljih igrača na svojoj poziciji u Italiji i svetskom fudbalu, ali je malo u zapećku otkako je u tim stigao Kristijano Ronaldo. Juve je raspoložen da čuje ponude za Dibalu, a Totenhem veruje da je dogovor moguć u završnici prelaznog roka.

Ugovor Argentincu sa Juventusom ističe 2022. godine, a plata mu je oko 130.000 evra nedeljno, što nije toliki problem za Totenhem jer i Hari Kejn i Dele Ali imaju veću platu. Trener Totenhema Maurisio Poketino je veliki ljubitelj igre Dibale, svog zemljaka koga opisuje kao jednog od najboljih na svetu.

Sparsi su vagali tri sedmice da li da priđu Dibali jer će to biti veliki finansijski poduhvat za Totenhem koji je već oborio klupski rekord dovođenjem Tangija Ndombelea iz Liona.

Totenhemu su potrebni igrači napred jer su Vinsent Jansen i Fernando Ljorente napustili klub, mada ovaj drugi može i da se vrati ako pristane na drastično manje uslove. Hari Kejn je jedini pravi špic, dok Lukas Moura i Hjon Min Son mogu da igraju napred. 

Na ovaj način se Totenhem pridružio Mančester Junajtedu i Pari Sen Žermenu u trci za igrača koji ima 25 godina i koji je prošle sezone dao 10 golova i imao pet asistencija u 42 takmičarska duela u dresu Juventusa. Ako se Totenhem isprsi i stavi na sto 90.000.000, imaćemo još jedan veliki transfer ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar