Đavolski plan je Bejl?!

Marota obećao Konteu „Pravi Inter“! Generalni direktor radi na tome da obezbedi veliki potpis preko vlasnika, kompanije Suning koja drži i kineski Đengsu.

Fudbal 22.07.2019 | 23:50
Đavolski plan je Bejl?!
Transfer Gereta Bejla uzdrmao je fudbalsku Evropu do temelja, a vest da je Đengsu Suning pobedio konkurenciju iz Pekinga i Šangaja u trci za potpis velškog asa dovela je mnoge u potpuno zbunjujuću situaciju.

Istina je da je Bejl zbog brojnih povreda odavno izgubio onu njegovu prepoznatljivu brzinu i prodornost, ali daleko od toga da je toliko propao da mora u Kinu. Svima je jasno da novac tu igra ogromnu ulogu i činjenica da mu Đengsu nudi opciju da zadrži svoj ugovor od 17.000.000 evra neto na godišnjem nivou, bez ozbiljnih bonusa, kao i postupak Zinedina Zidana definitivno su ga odobrovoljili da posle izgovorenog „NE“ Kinezima pre samo 20 dana sada okrene ploču i sada bude na pragu selidbe na Daleki istok.

Međutim, najtiražniji sportski dnevnik u Italiji Gazeta delo Sport pročitala je nameru kompanije Suning, koja će finansirati Bejlov transfer u Kinu i otkrila da je konačna ideja da se Velšanin preseli u – Inter!

Đengsu bi u celoj situaciji bio samo premosnica, odnosno klub koji bi kupio Bejla i finansirao najveći deo ugovora, a Bejl bi zapravo igrao za Inter! Novinar Nikolo Šira tvrdi da su kontakti već uspostavljeni preko medijatora Nelija Lukasa i da postoje pozitivni signali u celoj priči.

Podsetimo, Antonio Konte je pre samo nekoliko dana poludeo na Bepea Marotu i ostale rukovodeće kadrove što mu još nisu doveli nijedno smisleno pojačanje ovog leta i što je pripreme počeo bez napadača jer je Mauro Ikardi izostavljen, a Lautaro Martinez odmara posle Kopa Amerika. Zbog toga je morao da koristi Ivana Perišića u navali, pa je Italijan čak i vrlo otvoreno rekao da Hrvat uopšte ne ispunjava njegove zahteve i prepoznaje filozofiju koju on forsira. Konte je čak zapretio odlaskom iz kluba ako mu ne budu obezbeđeni potpisi četvorice igrača koje želi. Zbog toga je Bepe Marota brzo morao da reaguje i u izjavi za novinsku agenciju ANSA poručio da će Konte imati na raspolaganju „Pravi Inter“ u najskorije vreme.

“Imali smo pozitivan sastanak s Konteom i sada mogu da kažem da su klub i trener u potpunoj sinhronizaciji sa željama i planovima. Imaćemo uskoro kompletan sastav na raspolaganju, kako bi trener nesmetano mogao da radi na detaljima pred start sezone“, poručio je Marota.

Konte celog leta traži pre svega napadače, a u opticaju su Edin Džeko i Romelu Lukaku, dok su na izlaznim vratima kluba Mauro Ikardi, Radža Najngolan i Ivan Perišić.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar