Dan za žrijebove: Šta čeka Zvezdu, Partizan, Čuku...?

Ceduljice sa imenima srpskih timova naći će se danas na žrebu u Nionu. Koga priželjkujete, koga biste želeli da vaš omiljeni tim izbegne?

Fudbal 22.07.2019 | 10:51
Dan za žrijebove: Šta čeka Zvezdu, Partizan, Čuku...?
Sve oči uprte su u Nion!

U sedištu UEFA danas će biti obavljeni žrebovi za treće runde kvalifikacija Lige šampiona i Lige Evrope, a među probranim timovima naći će se i imena tri preostala srpska predstavnika: Crvene zvezde, Partizana i Čukaričkog, dok je Radnički već eliminisan.

Navijači će s nestrpljenjem pratiti koga će im sudbina dodeliti na putu ka grupnoj fazi jednog od dva najjača takmičenja, a pravila i potencijalni rivali već su poznati.

Krenimo redom...

CRVENA ZVEZDA

Šampion Srbije se u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona sastaje sa Helsinkijem, a danas u 12 časova saznaće ko će im biti rival u 3. kolu, ako prođu Fince. Zvezda je u ovoj fazi kvalifikacija nepovlašćena i ovo su potencijalni rivali:

Ajaks (Holandija)
Seltik (Škotska) - Nome Kalju (Estonija)
Kopehagen (Danska) - TNS (Vels)
Dinamo (Hrvatska) - Saburtalo (Gruzija)
BATE Borisov (Belorusija) - Rozenborg (Norveška)
APOEL (Kipar) - Sutjeska (Crna Gora)

Ukoliko ne prođe Helsinki u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Crvena zvezda će ostati u Evropi i takmičenje nastaviti kroz 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, ali onog namenjenog posebno za šampione. Taj žreb je na programu oko 12.25 časova u Nionu.

PARTIZAN

Osvajač Kupa Srbije takmičenje u Ligi Evrope počinje od druge runde kvalifikacija i sastaje se sa Konah Ki Nomadsima, dok će na današnjem žrebu od 14 časova saznati i ko će im biti rival u 3. kolu, naravno ako prođu Velšane.

Partizan je povlašćen i tako će biti i u potencijalnom plej-ofu, a UEFA je dan ranije "skratila" listu potencijalnih rivala:

Fehervar (Mađarska) - Vaduc (Lihtenštajn)
Haugesund (Norveška) - Šturm (Austrija)
Malatijaspor (Turska) - Olimpija (Slovenija)
Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska)
Ventspils (Letonija) - Gzira (Malta)

ČUKARIČKI

Na žrebu od 14 časova je i četvrtoplasirani tim Superlige iz prošle sezone koji posle prolaska jermenskog Banatsa u drugom kolu igra protiv Moldea, a zbog njihovog jakog koeficijenta - našli su se u grupi povlašćenih.

Ako prođu Norvežane, njihovi potencijalni rivali su bolji iz sledećih mečeva:

Legija (Poljska) - Brondbi (Danska)
Mlada Boleslav (Češka) - Ordabasi (Kazahstan)
Aris (Grčka) - AEL (Kipar)
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Spartak Trnava (Slovačka)
Tun (Švajcarska)

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar