"Đokovića će više cijeniti kad prestigne Federera!"

Proslavljeni ruski teniser Jevgenij Kafeljikov zna šta je potrebno da Novak Đoković dobije više poštovanja.

Tenis 21.07.2019 | 17:49
"Đokovića će više cijeniti kad prestigne Federera!"
Kafeljnikov je govorio o tome ko će biti rekorder po broju Grend slemova i uporedio Đokovića, Nadala i Federera.

On je istakao da će konačan ishod u borbi "velike trojke" uglavnom zavisiti od njihove fizičke spreme.

"Dosta toga će zavisiti od toga, a oni nisu više tako mladi. Onaj koji bude mogao da igra na najvišem nivou najduže će imati najviše titula. Oni su već ispisali istoriju. Ali, Nadala i Đokovića će više ceniti ako osvoje 21 Grend slem titulu i prestignu Federera", istakao je Kafeljnikov za "Sport Express" i dodao:

"Ukoliko Đoković u budućnosti bude pobeđivao a Federer se penzioniše, mislim da će ga prestići. Više volim Nadalovu i Đokovićevu igru od Federerove".

Nekada prvi teniser sveta je uporedio ženski tenis sa muškim, što se Rusa tiče.

"Momci se bolje pokazuju od devojaka. Muški tenis je bolji od ženskog. Mi (Rusi) imamo dva igrača u Top 10, to je dosta dobro. Siguran sam da će češće dolaziti i do polufinala i finala na Slemovima", kazao je osvajač 26 ATP titula (od kojih su dve na Slemovima) i nastavio da priča o Medvedevu i Hačanovu:

"Oni imaju već po 23 godine. U tim godinama sam već osvojio jedan Slem. Marat Safin je osvojio US open sa 20 godina. Teško je pričati o njima dvojici... Imaju potencijal, ali da li mogu da osvoje Grend slem, tu se postavlja pitanje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar