EP: Bruka! Srbija ispala u drugu ligu!

Nova katastrofa "orlića", igramo da ne budemo najgori! Užasan nastup mlade reprezentacije Srbije na Eurobasketu u Tel Avivu koji ćemo želeti što pre da zaboravimo. . .  Srbija ispala u Diviziju B! Zastrašujući neuspeh srpske košarke. . .

Košarka 20.07.2019 | 18:08
EP: Bruka! Srbija ispala u drugu ligu!
Od zlatne medalje na Eurobasketu 2015. godine - veoma loši rezultati Srbije!

Mlada košarkaška reprezentacija je od tada beležila 11, šesto, pa peto mesto na kontinentalnim prvenstvima za igrače do 20 godina, dok će na aktuelnom u Tel Avivu igrati sa Letoncima da ne budemo poslednjeplasirani.

Srbija je u meču za plasman od 13. do 16. pozicije doživela lagan poraz od Italije (86:63) i tako vezala tri uzastopna nakon sasvim solidnih izdanja u grupnoj fazi.

U nokaut fazu ušli smo kao pobednik grupe i dobili najlakšeg rivala u osmini finala, Veliku Britaniju koja do tada nikoga nije savladala, ali je usledio potpuni šokod koga se nismo oporavili ni protiv Grčke, a ni protiv Italije.

Zbog ovog poraza Srbija je ispala u "B" diviziju pošto su nam bile potrebne dve pobede.

U selekciji Olivera Popovića ponovo se istakao Marko Pecarski sa 15 i Vuk Vulikić sa 14 poena, ali sa procentom šuta za dva poena od 40% nije se moglo više.

Srbija će u nedelju igrati sa Letoncima za 15. mesto, odnosno za izbegavanje titule "najgori".

Užas, tuga, bruka! Imala je srpska košarka teških momenata u svojoj prebogatoj istoriji, iz jedne takve krize počela je da se izvlači pre ravno deceniju, ali za zemlju koja je od nastanka igre pod obručima nosila epitet “košarkaška” ovo je zaista – bruka!

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, selekcija igrača do 20 godina doživela je poraz od Italije rezultatom 63:86 (11:27, 24:22, 13:15, 15:22) u razigravanju za plasman od 13. do 16. mesta i to znači da će naredna generacija igrača u ovoj kategoriji igrati u Diviziji B evropske košarkaške scene! Tu se nalaze, da niko ne zameri, košarkaške „sile“ poput Albanije, Belorusije, Finske, Mađarske, Luksemburga, Holandije, Portugalije, doduše čak i Rusije. Ali, ovo jednostavno nije nivo Srbije! Niti je ikada smeo da bude. Ali, eto, od danas zvanično jeste, makar za ovu selekciju.

Dakle, ekipa vođena trenerom Oliverom Popovićem, u kojoj su vrlo talentovani košarkaši, idemo redom, Nikola Mišković, Aleksa Uskoković, Andrija Marjanović, Vuk Vulikić, Tadija Tadić, Ranko Simović, Mihailo Jovičić, Marko Pecarski, Miloš Stajčić, Vuk Đorđević, Aleksa Matić i Stefan Momirov ostaće upamćena po ovom blamantnom rezultatu.

Da bruka bude još veća, ova generacija Srbije je pre dve godine vođena Vladom Jovanovićem uzela zlato na Evrobasketu u Slovačkoj! U toj ekipi igrali su svi izuzev Ranka Simovića, Mihaila Jovičića, Miloša Stajčića i Vuka Đorđevića, umesto kojih su se našli Filip Petrušev, Danilo Petrović, Marko Šarenac i Balša Koprivica.

Da li su uopšte važni detalji utakmice koja je očigledno izgubljena već u prvoj deonici, kada su Azurini vodili sa 27:11? Ovaj tim nije uspeo da se oporavi od šamara koje su trpeli prethodnih dana i danas je srpska reprezentativna košarka dotakla novo dno... Nije problem samo ova utakmica, niti ovo prvenstvo na koje su Orlići otišli uzdignute glave, nadajući se da će osvetlati još jednom obraz nacije. Umesto toga, doživeli su brodolom zbog kojeg će svako iole povezan sa funkcionisanjem mlađih kategorija morati dobro da se zapita gde su napravljene greške u koracima... A, očigledno je da se apsolutno ništa nije radilo na jačanju i razrađivanju, odnosno nadogradnji sistema godinama.  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar