SLS: Zvezda kreće sa krilom, Ivanić kao osmica!

Crveno-beli na domaćoj premijeri dočekuju Javor (20 časova, TV Arena).

Fudbal 20.07.2019 | 16:33
SLS: Zvezda kreće sa krilom, Ivanić kao osmica!
Zvezda je odradila posao sa Suduvom, čeka je dvomeč sa Helsnikijem, a u tom sendviču evropskih iskušenja očekuje se da lagano savlada Javor na početku domaće Superlige (danas, 20 časova). Igra na dva fronta u ranoj fazi sezone vrlo je prijala timu Vladana Milojevića u prethodnom periodu. Za Zvezdinog stratega posebno je dobro što će  na premijeri novog prvenstva u Ljutice Bogdana gostovati povratnik u elitni rang.

Iako Zvezda ima gust raspored tokom jula i avgusta ne treba očekivati velike rotacije u sistemu Vladana Milojevića. Zvezdin strateg želi da mu najjači tim što pre dostigne takmičarsku formu kako bi bio u punoj snazi dočekao treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Naravno, ako pre toga eliminiše finskog prvaka...

Šta to konkretno znači? Za razliku od duela sa Suduvom videćemo drugačiji bekovski par. Gobeljića će zameniti Filip Stojković, projektovani starter za duel protiv Helsikija, dok će na drugoj strani delovati Brazilac Žander.

“Fizički nismo još na najvišem nivou. Igrti prijateljske i zvanične utakmice nije isto, kada je više izmena postoji i alibi. Verujem da ćemo brzo da dođemo na potreban nivo, mada ni sada nisam nezadovoljan. Možemo bpolje, čekam da prođe nekoliko mečeva”,indirektno je najavio malo promena Vladan Milojević.

Od startera u veznom redu odmoriće Dušan Jovančić. Njegovu poziciju zauzeće Mirko Ivanić, kome Milojević i dalje traži pravu ulogu u učinak. Videćemo koliko može 1,3 miliona evra plaćeni momak na mestu “osmice”. Crveno-beli će sezonu početi prvenstvo sa krilom, jer će se u startnoj postavi naći Milan Jevtović.

Pre nego što su napustili Superligu Ivanjičani su bili Zvezdine redovne mušterije. Prethodni put su sastali u u februaru 2018. godine i tada je domaćin slavio sa 4:0. Računajući poslednjih šest međusobnih susreta (Zvezda ima isto toliko pobeda) gol razlika je 18:2. Jasno je zbog čega će onda na Marakani da udari David na Golijata.

“Znamo šta Zvezda znači u našem fudbalu i iluzorno je pretiti takvom rivalu. Ipak, idemo u Beograd sa nadom da velikom rivalu pružimo što jači otpor i pokušamo da im pariramo srcem”, rekao je Igor Bondužić, trener Javora.

Poslednji put Javor je bio bolji od Zvezde 11.avgusta 2013. godine, u onom čuvenom meču (4:2), tokom kojeg je blistao Ifeani Onjilo i zatim ekspresno zadužio opremu crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA – JAVOR (20 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Lazar Lukić

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Žander – Jovičić, Ivanić, Ben, Jevtović, Marin – Pavkov.

JAVOR (4-2-3-1): Jevrić – Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović – Piščević, Kuvenjić, Dolmagić, Petković, Marković – Mrkaić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar