SP: Španci uz pomoć sudija pobijedili "orliće"!

Prvi poraz! Španija bolja od Srbije u 3. kolu na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine.

Ostali sportovi 19.07.2019 | 23:21
SP: Španci uz pomoć sudija pobijedili "orliće"!
U najmanju ruku Srbija je bila ravnopravna protiv domaćina Svetskog prvenstva za rukometaše do 21 godine. Odlično su igrali "orlići", ali su nekoliko sudijskih odluka i kasnije i "pucanje" odbrane naše reprezentacije doveli do prvog poraza na Mundijalu.

Španija - Srbija 29:26 (16:14), u trećem kolu Grupe A, koja se igra u Vigu.

Od početka se vodila ravnopravna bitka, s tim što Španci ni u jednom trenutku drugog poluvremena nisu ispustili prednost. Nažalost, "orlići" su desetak minuta pre kraja imali napad za izjednačenje, ali nisu uspeli da savladaju španskog golmana.

Sudijski par iz Crne Gore, Novica Mitrović i Miljan Vesović, bio je preoštar prema srpskim rukometašima, o čemu svedoči i broj isključenja - OSAM prema DVA. Takođe, u ključnim momentima, kada je rezultat lomio, dve očigledne lopte izbačene van terena od strane Španaca, dodelili su domaćinu.

Milan Milić bio je prvi strelac "orlića" sa pet golova, po četiri su postigli Nikola Ivanović i Vuk Milenković, a po tri Branko Tomić i Jovica Nikolić.

Posle tri kola Srbija ima skor 2-1, dok su na deobi prvog mesta Slovenija i Španija sa maksimalnim učinkom. Naša reprezentacija u subotu ima dan odmora, a u nedelju se sastaje sa Slovenijom. Iz svake grupe po četiri reprezentacije nastavljaju takmičenje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar