Haradinaj ljut: Slabimo Kosovo

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio da su pozicije Kosova u dijalogu sa Srbijom oslabili dosadašnje rukovodstvo i partijski lideri.

Srbija 19.07.2019 | 09:01
Haradinaj ljut: Slabimo Kosovo
On je za televiziju KTV rekao da "izjave lidera političkih stranaka, njihove pozicije, čak i različite od onih u javnosti i na zatvorenim sastancima", čine da Kosovo "izgleda inferiorno u odnosu na Srbiju".

Prema njemu Srbija čini sve da oslabi Kosovo, dok i lokalni kosovski lideri to isto čine sa svoje strane.

Haradinaj je rekao da treba zajednička izjava kosovskih lidera da nema ukidanja takse pre nego što bude priznata nezavisnost Kosova. "Ako to uradimo, uveravam vas da dobijamo priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije. Neće biti zamrznutog sukoba čitavog života ili bilo kakvog mogućeg rata", kazao je on.

Kosovski premijer kaže da je odlukom o uvodjenju takse zaustavio podelu Kosova, ali da neće nastaviti dijalog bez političkog konsenzusa. Odgovarajući na optužbe da izbegava da ostvaruje ustavne obaveze da vodi dijalog, Haradinaj kaže da dijalog nikada neće voditi samo on i da to treba raditi zajedno sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

"Odbio sam da učestvujem u dijalogu o podeli, Mogerinijev dijalog i ja sam to zaista uspeo", rekao je on i dodao da je obaveza parlamentarnih političkih stranaka da postignu konsenzus. Kosovski premijer je potvrdio da će u septembru biti održan sastanak u Parizu kako su se u Berlinu dogovorili Angela Merkel i Emanuel Makron.

"Očekuje se da će se to dogoditi u septembru. Pozvao me je savetnik predsednika Makrona", rekao je Haradinaj.

(Beta)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Preko vode do slobode!

19.07.2019 09:15

Kako bi bilo da i Vi Hari krenete preko peljeskog mosta?

ODGOVORITE
Name

Ne brigaj

19.07.2019 10:52

SASTANES SE SA DODIKOM I IZGLASACE SKUPSTINA DA JE VAS INTERES I VITALNI INTERES DODIKOVINE..

ODGOVORITE
Name

zux

19.07.2019 12:43

Oni indijanci nisu ni zasluzili boljeg lidera od ovog balvana, mada i nas balvan ne zaostaje mnogo za njim...

ODGOVORITE
Name

Ana

19.07.2019 17:35

Lako je ruzno govoriti.Indijanci su fantastican ponosan narod.Dodose neki divni civilizovani ljudi pa na najmonstruozniji Nacin pobise im djecu,uzese im zemlju,njive,rijeke,sume,dusu.Sve.Ko su Indijanci ?Ko su ovi drugi ? Razmislite Malo.Zar nema mjesta za sve. Lako je ruzno pricati I raditi. Nije lako dobar graditelj biti.

Name

Ako

19.07.2019 19:48

odes u hag neznam kako ces prisustvovati sastanku!

ODGOVORITE