Danas mogući i pljuskovi

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo, poslije podne sa kratkotrajnim pljuskovima u centralnom planinskom pojasu, uz najvišu dnevnu temperaturu od 25 do 30, na jugu oko 32, te planinama od 20 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 19.07.2019 | 08:36
Danas mogući i pljuskovi
Ujutro će na sjeveru biti promjenljivo oblačno, a u ostalim krajevima vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se sunčano i toplo, uz promjenljivu dnevnu oblačnost. Кasnije popodne i prema večeri ponegdje u centralnom planinskom pojasu od jugozapada do istoka biće uslova za kratkotrajne pljuskove.

Na krajnjem istoku postoje uslovi i za grmljavinske procese. Na sjeveru i u južnoj polovini zemlje ostaje suvo i sunčano, te veoma toplo, temperatura ista ili niža za stepen dva, u odnosu na prethodni dan.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, na sjeveru uglavnom istočni, na jugu zapadni i jugozapadni.

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Čemerno 10, Sokolac 12, Han Pijesak 13, Sarajevo 15, Ribnik, Tuzla, Foča i Srebrenica 16, Doboj, Novi Grad i Višegrad 17, Banjaluka i Bileća 18, Zvornik, Trebinje, Bijeljina i Bihać 19, Neum i Mostar 22 stepena Celzijusova. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar