LE: Široki Brijeg eliminisan iz Evrope!

Preokret u 90+! Za 90 minuta gledaoci u Almatiju nisu vidjeli niti jedan gol, a onda do kraja meča - čak tri! Alaškert protutnjao kroz Skoplje, Kairat i Široki tri gola za četiri minuta! Iznenađenje servirali Luksemburžani.

Fudbal 18.07.2019 | 19:20
LE: Široki Brijeg eliminisan iz Evrope!
Iako su poveli u 90. minutu golom Dražena Bagarića, fudbaleri Širokog Brijega u sudijskoj nadoknadi primili su dva gola od Kairata, te su i u drugom meču od kazahstanskog tima poraženi rezultatom 1:2.

KAIRAT - ŠIROKI BRIJEG 2:1 (0:0)

Tim koji s klupe vodi makedonski stručnjak Goce Sedloski imao je minus od jednog gola iz prvog susreta (1:2), odigranog prije sedam dana na "Pecari", ali uprkos toj činjenici domaćin je bio konkretniji tokom većeg dijela susreta.

Igralo se većinom pred golom Širokobriježana, ali domaći, osim terenske inicijative, nisu uspjeli stvoriti neku opasnu priliku pred golom Zlomislića.

Gosti su se orijentisali na kontranapade i često prijetili, ali bezuspješno. Ipak, takva igra donijela je veliku priliku Hercegovcima u 70. minutu, kada je "rezervista" Stipe Jurić pogodio okvir gola.

I kada se u 90. minutu očekivalo da meč bude okončan bez pogodaka, gledaoci u Almatiju vidjeli su čak tri gola!

Prvo je Bagarić realizovao najstrožu kaznu i doveo Široki Brijeg u vođstvo, pa je gostima nedostajao gol za prolaz u drugo kolo kvalifikacija.

Ipak, otvorena igra bh. tima omogućila je domaćinu da iskoristi pukotine u odbrani i sa dva gola u nadoknadi dođe do potpunog preokreta.

Prvo je Ramazan Orazov u 91. minutu donio svom timu izjednačenje, a dva minuta kasnije Islambek Kuat i pobjedu.

Široki Brijeg ovim porazom završio je ovogodišnji nastup na međunarodnoj sceni, dok će Kairat u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope odmjeriti snage sa pobjednikom duela Lači (Albanija) - Hapoel Ber Ševa (Izrael). Revanš je danas, a u prvom meču u Albaniji bilo je 1:1.

KAIRAT: Pokatilov, Ahmetov, Sujumbajev, Kuat, Žukov, Islamkan, Seidahmet (72. Vržešinski), Eseola (79. Epel), Abiken (46. Orazov), Dugalić, Mikanović. Trener: Aljaksej Špileuski.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Kvesić, Matić, Ćorić, Franjić, Babić (57. Jurić), Jović (65. Jurilj), Marić (46. Stanić), Kovačić, Bagarić, Enin. Trener: Goce Sedloski.

Projurio je Alaškert kao munja kroz Skoplje. Pokušala je Makedonija GP da pojuri 1:3 iz prve utakmice u Jermeniji, ali je doživela još teži poraz.

Sve nade domaćih u prolaz dalje ugasio je srpski fudbaler Uroš Nenadović, nekadašnji napadač Vojvodine, Rada i Radnika, koji je postigao vodeći gol za Alaškert u 21. minutu. Na kraju 3:0 za tim iz Jerevana, koji se probio u drugo kolo kvalifikacija, a tamo će ga čekati bolji iz duela FCSB – Milsami.

Za iznenađenje pobrinuo se Ženes Eš. Predstavnik Luksemburga je uspeo da kao gost eliminiše kazahstanski Tobol – 1:1 (prvi meč 0:0).

I to je još Ženes Eš dao protivnik „fore“, pošto je Medur postigao autogol u 22. minutu, ali je u 59. iznudio penal, koji je Arslan pretvorio u pogodak za prolaz dalje.

Totalna ofanziva Tobola nije dala rezultat, sevale su šanse i udarci, ali su se Luksemburžani odbranili i u drugom kolu igraće protiv portugalske Vitorije Gimaraeš.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar