Kuzmić probuđen iz kome!

Podrška od Dragića i Dončića.  U četvrtak oko 16 časova centar reprezentacije Srbije prvi put je postao svestan od saobraćajne nesreće.

Košarka 18.07.2019 | 17:39
Kuzmić probuđen iz kome!
"Novi pregledi skenerom glave i pluća pokazali su da nema komplikacija", stajalo je u četvrtak u podnevnom saopštenju KK Crvena zvezda o zdravstvenom stanju teško povređenog košarkaša, Ognjena Kuzmića.

Crveno-beli su na zvaničnom klupskom portalu objavili da "sledi Kuzmićevo buđenje iz indukovane kome", a onda su se oko 16 časova oglasili još jednim saopštenjem.

U tom obraćanju javnosti potvrđeno je da je košarkaš prvi put postao svestan od saobraćajne nesreće.

"Košarkaš Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić probudio se u četvrtak u popodnevnim časovima iz kome, i u svesnom je stanju. Ognjen pozitivno reaguje na sve terapije, a lekarski tim Urgentnog centra zadovoljan je i činjenicom da se povlače kontuzione promene na plućima, izazvane saobraćajnom nesrećom koju je Kuzmić doživeo u nedelju u jutarnjim časovima".

Reagujući na vest o Kuzmićevom boljitku, na Twitteru su se obradovale i poznate košarkaške zvezde, poput Gorana Dragića i Luke Dončića.

Goran Dragić: Ima Boga! Bravo, Kuzma...

U podnevnoj poruci sa Malog Kalemegdana pisalo je...

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je našem košarkašu Ognjenu Kuzmiću, nakon jučerašnje maksilofacijalne operacije, u četvrtak urađen novi detaljan pregled skenerom. Novi pregledi skenerom, glave i pluća, koje je obavio lekarski tim Urgentnog centra u Beogradu, pokazali su da nema pojave novih procesa i komplikacija povreda glave", navode crveno-beli i napominju da je, citiramo, "mozak i dalje blago otečen nakon traume".

"Takođe, novi pregledi pluća su pokazali znatno bolje rezultate, i odlukom lekarskog tima Ognjen Kuzmić će polako biti probuđen iz stanja indukovane kome u kojoj se nalazi od nedelje kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću. Klub će kao i do sada nastaviti svakodnevno i u dogovoru sa lekarskim timom da informiše javnost o zdravstvenom stanju reprezentativca Srbije i košarkaša Crvene zvezde", stoji na sajtu šampiona Srbije uz javno iskazanu zahvalnost svima koji su pružali i pružaju podršku 29-godišnjaku iz Doboja.

"KK Crvena zvezda mts još jednom se zahvaljuje svima koji i dalje svakodnevno izražavaju brigu i pružaju veliku podršku našem igraču Ognjenu Kuzmiću".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar