Teodosić o "dva sata razgovora sa Đorđevićem"...

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je zvanično predstavljen u Bolonji kao novi igrač Virtusa.  Teo sa brojem 44: Pregovarao sam sa Virtusom od februara, želim da ga vratim u Evroligu! Srpski plejmejker u crno-belom. . .

Košarka 18.07.2019 | 13:23
Teodosić o "dva sata razgovora sa Đorđevićem"...
Kreativni plejmejker je poručio da sa novim klubom u budućnosti želi da nastupa u Evroligi.

Virtus je prošle sezone osvojio FIBA Ligu šampiona, a naredne će nastupati u Evrokupu.

Teodosić je rekao da je najveći uticaj na njegovu odluku imao razgovor sa trenerom Virtusa i selektorom reprezentacije Srbije Aleksandrom Đorđevićem.

"Trener Đorđević me pozvao u februaru i posle dva sata razgovora shvatio sam da će Virtus biti pravi izbor za mene. Ovaj tim ima bogatu istoriju, moja prva sećanja na košarku su momenti kada su u njemu igrali Marko Jarić, Raša Nesterović, Predrag Danilović i Manu Đinobili. Sutra počinjem pripreme sa reprezentacijom, a što se tiče mog zdravlja - mnogo sam bolje nego pre par meseci", rekao je Teodosić.

On je poručio da je ideja da se Virtus vrati u Evroligu, ali i da je prevashodni cilj osvajanje Evrokupa.

Čekali smo dugo da vidimo gde će Miloš Teodosić nastaviti karijeru, a na kraju je izbor pao na Virtus iz Bolonje i Aleksandra Đorđevića.

Teodosić je danas zvanično predstavljen navijačima ovog kluba, održao je konferenciju za novinare na kojoj je pričao o tome kako je i zbog čega došao u Virtus i gde želi da ga odvede.

Mnogi su Teodosića priželjkivali u dresu Crvene zvezde, a srpski plejmejker ističe da je od februara u kontaktu sa Virtusom.

"Pregovarali smo od februara, ali me je Virtus ubedio projektom. Razgovarao sam i sa Danilovićem, rekao mi je da je Bolonja sjajna za život. Hoću da vratim Virtus u vrh, verujem da ćemo proslaviti mnoge uspehe. Saša Đorđević je sa mnom razgovarao nekoliko sati, ali mi nije trebalo mnogo da odlučim. Bolonja je grad sa velikom sportskom i košarkaškom istorijom, to je bilo dovoljno za mene", rekao je Teodosić.

Ambicije Virtusa za ovu sezonu su najviše, a ovaj italijanski klub će igrati u Evrokupu.

"Znam i da je cilj povratak u Evroligu, stvaranje nove istorije. Želja mi je da doprinesem tome, cenim organizaciju kluba". 

Teo je objasnio zašto ceni Virtus kao klub.

"Prvo finale F4 koje sam gledao je bilo ono koje je Kinder igrao, sećam se da su dominirali ovde Danilović, Nesterović, Jarić, Đinobili, da ne nabrajam. Ima
toliko toga što je ovaj klub ostvario i to mi je motivacija da i ja napravim nešto veliko".

Novinare je zanimalo i koliko je spreman srpski plej u ovom momentu.

"Dobro pitanje! Radio sam celo leto, spreman sam i nema nikakvih problema sa povredama, već u četvrtak me čeka okupljanje reprezentacije Srbije", objasnio je Teodosić.

Teo će nositi broj 44.

"Jeste 4 moj broj, ali nisam tip koji će ga očekivati ili insistirati na njemu, odlučio sam onda da to bude 44, ili dva puta 4".

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar