Serena: Federer i ja nećemo biti tu za 3-4 godine!

Amerikanka i Švajcarac uskoro će napuniti 38 godina, ali su na Vimbldonu potvrdili da su i dalje sposobni za velika dela. Ipak, vreme za penziju će uskoro doći.

Tenis 18.07.2019 | 10:51
Serena: Federer i ja nećemo biti tu za 3-4 godine!
Rodžer Federer će 8. avgusta napuniti 38 godina, a 48 dana nakon njega isti rođendan proslaviće i Serena Vilijams.

I Švajcarac i Amerikanka, uprkos poznim igračkim godinama, i dalje su u teniskom vrhu. Ulaskom u finale Vimbldona potvrdili su da su još uvek kadri za veliki uspehe, iako nisu uspeli da osvoje trofej. Serenu je ubedljivo nadigrala Simona Halep za samo 56 minuta igre, dok je Federer izgubio epski meč od Novaka Đokovića.

"Mislim da naše vreme i dalje traje i da publika i dalje voli da nas gleda", rekla je Vilijams.

Osvajačica čak 23 grend slem trofeja, ipak je svesna da njihovo vreme neće još dugo trajati.

"Bez obzira na to kako se gleda na naš rezultat na Vimbldonu, mi nećemo biti tu za tri, četiri ili pet godina", jasno je stavila do znanja.

Ipak, do trenutka dok se ne penzioniše, kao i Federer, Vilijams kaže da može još toga da napravi.

"Osećam da sam i dalje konkurentna, u suprotnom ne bih bila ovde. Znam da sam na pravom putu i nastavljam njim kako bih se vratila tamo gde i treba da budem. Verujem u to i kada imam takav osećaj samo ponavljam sebi da sam sposobna da to i uradim, ne razmišljam negativno, i to činim i sada", navela je Serena Vilijams.

Amerikanka, koja posle Margaret Kort ima najviše grend slem pehara, poslednji trofej osvojila je 2017. na Australijan Openu, i to kada je bila u drugom mesecu trudnoće.

Rodžer Federer, koji je rekorder u muškoj konkurenciji sa 20 trofeja na najvećim turnirima, poslednji je podigao takođe u Melburnu, ali 2018. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar