Merkel dobila cvijeće na poklon

Njemačka kancelarka Angela Merkel otvorila je danas redovnu sjednicu Vlade nakon što je dobila buket cvijeća povodom svog 65. rođendana.

Svijet 17.07.2019 | 14:15
Merkel dobila cvijeće na poklon
Očekuje se da Merkelova neće javno obilježavati svoj rođendan.

– To znači da ne postajete ništa mlađi. Možda malo iskusniji – rekla je ona prošle sedmice, kada joj je postavljeno pitanje o rođendanu.

Ministar poljoprivrede Julija Klekner poželjela je Merkelovoj sve najbolje prije sastanka.

– Pametna, razborita i sa zdravom sposobnošću da se fokusira na velike stvari, to je Angela Merkel – rekla je Kleknerova, prenijela je agencija DPA. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je čestitku Merkelovoj, pohvalio njene liderske kvalitete i poželio joj “mnogo godina uspjeha” na položaju kancelara.

– Cijenim odnose koje smo razvili, što nam omogućava da otvoreno diskutujemo o bilo kojim pitanjima, čak i najtežim – rekao je Putin.

Merkelova je kancelar od 2005. godine, a i dalje ima visok rejting nakon što je njena Hrišćansko demokratska stranka počela da slabi u anketama, dok je popularnost Zelenih u porastu.

Njeno zdavlje se našlo u centru pažnje u posljednje vrijeme, nakon što je vidno drhtala tokom nekoliko javnih ceremonija.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Licno

17.07.2019 12:29

Gospodji ,Merkel zelim Sretan Rodjendan dobrozdravlje i dug zivot .

ODGOVORITE
Name

Aurelija

17.07.2019 13:39

Sretan rodjendan gos.Merkel.Nije lako biti zena politicar u svijetu muskaraca!

ODGOVORITE