Vučić: Dobra saradnja sa NATO

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao s vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu i komandantom evropske komande američkih snaga generala Toda Voltersa.

Srbija 17.07.2019 | 12:44
Vučić: Dobra saradnja sa NATO
Tom prilikom, Vučić je izrazio zadovoljstvo dobrom saradnjom sa NATO, koja se razvija uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

Vučić je istakao da su međunarodne mirovne snage na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO garant bezbednosti srpskog naroda na KiM zbog čega je zatražio da načelnik Generalštaba Vojske Srbije u svakom trenutku može da stupi u kontakt sa komandantom KFOR.

Istovremeno je prihvatio da vrh naše Vojske bude na raspolaganju za komunikacije sa KFOR.

„Dobra komunikacija između Vojske Srbije i KFOR je važna kako bi, bez oklevanja, bila predupređena svaka krizna situacija na Kosovu i Metohiji. To predstavlja garant bezbednosti srpskog naroda na KiM“, rekao je predsednik Vučić.

General Volters je prihvatio da u svakom trenutku, bez odlaganja, postoji mogućnost međusobne komunikacije, jer je to važno za očuvanje stabilnosti u regionu kao jednog od stubova globalne stabilnosti.

On je potvrdio da će KFOR i dalje odgovorno ispunjavati svoje obaveze na Kosovu i Metohiji i pohvalio predsednika Vučića za odgovorne, mudre i hladnokrvne reakcije u kriznim situacijama na KiM. General Volters je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, u zajedničkom interesu i izrazio nadu da će ona biti unapredjena sa ciljem izgradnje kapaciteta za doprinos medjunarodnom miru.

S tim u vezi, Vučić je naglasio da je usaglašen novi ciklus Individualnog akcionog plana partnerstva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Posavski gonic

17.07.2019 13:05

Vucic: "Postujuci cinjenicu da se Srbija granici sa NATO zemljama: Hrvatska,Madjarska, Makaedonija, Bosna i Hercegovina,Crna Gora nas dugorocni cilj je dobra saradnja".

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.07.2019 16:51

Ako je dugorocna saradnja onda zasto ne suradjivati unutar Nato valjda bi tada saradnja bila i bolja.

Name

Domacica Radojka

17.07.2019 13:48

Hvala Bogu, sve u redu!

ODGOVORITE
Name

ago

17.07.2019 20:41

znamo to se videlo i 99 kako je nasa saradnja dobra e moj vuce

ODGOVORITE
Name

D

17.07.2019 21:14

Pođi na kosovo sa vojskom braniti srbe i njihove interese,pa ćeš vidjet kakva je saradnja sa NATOM ,oni će te brez milosti napasti štiteći Albance,Dali si toliko naivan ili se pretvaraš,kakva saradnja nije narod glup da nezna ,da je saradnja samo dok jih slušaš

ODGOVORITE