Novo pojačanje u Atletiku!

Simeone kompletirao štoperski poker! Letnji šoping ide do 350. 000. 000 evra! Pola para ide Realu!

Fudbal 17.07.2019 | 11:10
Novo pojačanje u Atletiku!
Troše Real i Barsa, ali troši i Atletiko! Madridski crveno-beli su već spržili skoro 200.000.000 evra, ali ne staju. Tek su na pola puta...

Sledeće pojačanje Jorgandžije će biti Mario Ermoso, štoper Espanjola. Španski mediji javaljaju da je dogovor sa Kataloncima postignut i da bi u narednim satima mogla da sledi i zvanična potvrda transfera.

Atletiko će za kupovinu Ermosa platiti oko 25.000.000 evra što je manikje od otkupne klauzule vredne 40.000.000 evra na kojoj je do sada insistirao Espanjol. Ipak, klub iz Barselone je morao da popusti jer je Ermoso ušao u poslednju godinu ugovora i sledećeg leta bi ga izgubili bez obeštećenja.

Ermnoso je dete Real Madrida, prošao je sve selekcije Merengesa, ali nikad nije dobio šansu u prvom timu. Bio je na pozajmici u Valjadolidu da bi pre dve godine prešao u Espanjol koji je za 400.000 evra kupio polovinu njegovog ugovora. Tom prilikom je Real ubacio povratnu klauzulu kojom zadržava pravo preče kupovine za drugih 50 odsto ugovora po fiksnoj ceni od 7.500.000 evra. Za druge klube klubove ja važila klauzula od 40.000.000 evra koje bi Real i Espanjol podelili na ravne časti.

Dugo se Real razmišljao šta da uradi sa Ermosom. Maldi štoper je oduševio Španiju, dobio poziv u reprezentaciju i spekulisalo se da bi mogao da dobije šansu kod Zidana ako Real aktivira povratnu klauzulu za 7.500.000 evra. Ali to se nije desilo. Možda, jer ni igrač nije želeo da bude rezerva rezervi u Realu koji sada od na štoperskim mestima ima Ramosa, Varana, Naća, Militaoa i Valjeha.

Mogao je Real da ga vrati, potroši 7.500.000 evra i da ga za godinu dana izgubi bez obeštećenja. Ovako je prihvatio varijantu „vrapca u ruci“ pre nego „goluba na grani“ i inkasiraće polovinu sume od 25.000.000 evra koju će Atletiko uplatiti za obeštećenje. Dobar posao i za Espanjol koji je mogao da izgubi igrača za samo 7.500.000 evra, a ovako će naplatiti skoro duplo više.

A najbolji posao bi trebalo da bude za Atletiko. Ermoso je pretposlednja kockica u odbrambenom bedemu Čola Simeonea koji je morao da se pravi iznova. Na kraju minule sezone, Atletiko je ostao komandanta odbrane Godina koji je otišao u Inter, Lukasa Ernandeza koji je prešao u Bajern, dok su ugovori istekli dugogodišnjim standardnim bekovima Huanfranu i Filipeu Luisu. Ostali su samo štoperi Savić i Himenez i desni bek Arijas.

Simeone je prvo kupio Brazilca Felipea iz Porta za 20.000.000 evra kao zamenu za Godina na poziciji desnog štopera. Za istu sumu je kupljen Brazilac Renan Lodi koji će zameniti zemljaka Filipea Luisa na levom beku, a Ermoso dolazi na Ernandezovo mesto levog štopera.

Ali to nije sve što se tiče pojačanja u odbrani. Očekuje se dovođenje još jednog desnog beka, a najbliži dolasku je Kiran Tripijer iz Totenhema koji je izgubio mesto u startnoj postavi Spursa. Njegov transfer bi trebalo da iznosi 30.000.000 evra.

Takođe, očekuju se i kupovine zvučnog imena u špicu poput Ikardija, Lakazeta ili Kavanija i ofanzivnog veziste/polušpica poput Hamesa Rodrigeza, Anta Rebića, Danija Olma ili Serhija Kanalesa. To bi troškove Atletikovog prelaznog roka podiglo na oko 350.000.000 evra. Podsetimo da više od trećine te sume otpada na dovođenje Žoao Feliksa iz Benfike za 127.500.000 evra. Kupljen je i Realov vezista MarkosLjorente za 30.000.000 evra, a Ektor Erera je došao je kao slobodan igrač umesto Rodrija. 

Očekuje nas jedan potpuno novi Atletiko Madrid u narednoj sezoni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar