Vučić srdačno ispratio Makrona

- Predsednik Francuske Emanuel Makron završio je dvodnevnu posetu Srbiji, a do aviona na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je predsednik Srbije.

Srbija 16.07.2019 | 13:41
Vučić srdačno ispratio Makrona
Rastanak dvojice lidera bio je srdačan, kao što je bio i sam doček visokog gosta iz Pariza.

Vučić je Makrona ispratio uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije.



Činjenica da je predsednik Srbije lično ispratio francuskog kolegu govori o značaju posete i dobrim razgovorima koji su vodjeni u Beograd.

Markon je juče imao zvanične sastanke i druge aktivnosti, kojima je pečat dalo njegovo obraćanje kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj i poruke srpskom narodu da su Francuskoj i dalje "u srcu".

Takođe, dvojica lidera odali su počast i braniocima Beograda i srpskoj heroini iz Blakanskih i Prvog svetskog rata Milunki Savić.

Danas, drugog danas posete Makron je, zajedno sa Vučićem, razgovarao sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) iz celog regiona.

Nakon tog sastanka, za kraj posete, Makron je razgovarao i sa umetnicima i istaknutim javnim licnostima naše zemlje, koji predstavljaju sponu između Srbije i Francuske.



Tokom posete, francuski predsednik je poslao jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.

Istakao je da će se angažovati da se obnovi dijalog i postigne sveobuhvatni, trajan i kompromisan sporazum, te da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

Makron je istakao i da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju, da je Srbija velika evropska država i nacija koja ima svoje mesto u Evropi, ali da i sama mora da nastavi reformski put.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

21-vek-vaskrsenje

16.07.2019 11:47

mogu samo da predpostavim kakva je to noć bila . Toliko su sretni i zadovoljni ( zadovoljeni) obavljenim razgovorima , da im osmjeh ne silazi sa lica. neka, neka, neka jednom i Srbiji svane.

ODGOVORITE
Name

Vuk

16.07.2019 11:53

skupo će koštati ovaj poset Srbe

ODGOVORITE
Name

Pepermint

16.07.2019 12:15

Stalno se pipkaju. Bas su prisni.

ODGOVORITE
Name

Igor

16.07.2019 12:38

Kad dolaze Renault, Peugeot i Citroen i zaposlavaju 20,30 hiljada ljudi kao u normalnim evropskim zemljama ? Kupli su aerodrom gledaju mogu li uzeti pare za metro ili nesto za vjosku. Naravno tu ne treba kriviti Makrona , covjek gleda interes svoje drzave .

ODGOVORITE
Name

Igor

16.07.2019 12:48

"Nijedne dnevne novine u Srbiji nisu zabeležile izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji je rekao da su Srbija i Kosovo evropske države i da mi treba da pomognemo da to postane realnost, a nije reagovao ni državni vrh".

ODGOVORITE
Name

re

16.07.2019 14:16

Pa da pokvare Festu nisu Ludi...