Dačić: Nije prvi put da mu pjevam

- Prije dvije godine sam pjevao na skupu povodom Berlinskog procesa u Trstu i Makron se toga sjetio, tako da nije bio prvi put da mu pjevam. Nije bila pjesma Zaz, mi smo bili malo klasičniji - kazao je on.

 

Srbija 16.07.2019 | 12:04
Dačić: Nije prvi put da mu pjevam
Ministar spoljnih poslova Srbije i potpredsjednik vlade Ivica Dačić izjavio je danas, gostujući na TV Pink, da je oduševljen govorom francuskog predsjednika Emanuela Makrona ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj, a koji je održao na srpskom jeziku.

- To znači da se on veoma ozbiljno prirpremao za ovu posjetu, znači da je Francuskoj bila važna poruka koju će poslati iz Srbije - rekao je Dačić.

On je dodao da svjetski zvaničnici kad dođu u Srbiji nauče samo po jednu rečenicu na srpskom, ali da je Makron to prevazišao.

- Bolje je govorio nego neki naši u politici - kazao je on.

Upitan kako je protekla svečana večera u Vili Mir, Dačić je kazao da je njen organizator bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je bio domaćin, te da ne smije previše da otrkiva šta se događalo iza zatvorenih vrata.

- Prije dvije godine sam pjevao na skupu povodom Berlinskog procesa u Trstu i Makron se toga sjetio, tako da nije bio prvi put da mu pjevam. Nije bila pjesma Zaz, mi smo bili malo klasičniji - kazao je on.

Kazao je da je juče bio izuzetno uspješan dan za Srbiju, narod i građane Srbije i da bi to trebalo pametno iskoristiti, prenijeli su beogradski mediji.



Svečana večera, koju je za francuskog predsjednika Emanuela Makrona priredio predsjednik Srbije bila je sinoć u Lovačkoj vili, koja je u okviru Vile Mir.

Pored Vučića i Makrona, večeri su prisustvovali Makronovi saradnici, kao i pojedini ministri iz srpske vlade, piše Blic.

Večeri su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, srpski šef diplomatije Ivica Dačić, ministri u vladi Srbije Siniša Mali i Jadranka Joksimović, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, savetnici predsednika Vučića...

Na meniju su pite sa sirom, razne vrste roštilja, kao i srpska vina, a kako prenosi list razgovaralo se o geopolitici, ali i drugim temama.

(BN/Blic/TV Pink)

 
 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pepermint

16.07.2019 10:21

Hajde sto je mufljuz al' sto je antisluhista...

ODGOVORITE
Name

TRN

16.07.2019 10:22

Nije pita sa sirom nego Sirompita ako vec kradete mozete makar nauciti kako se to zove :)

ODGOVORITE
Name

Za Trn

16.07.2019 20:08

Nije ti ova losa

Name

Mrki

16.07.2019 10:44

Kao pjevac los kao politicar odvratan dosta vise stete neg koristi bilo bi dobro da odes. Da nemora presednik da ispravlja krivu drinu za tobom.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

16.07.2019 11:23

Cuj ovo odusevljen je sto se skupu Makron obratio na Srpskom jeziku to je dokaz da se dugo pripremao za tu posjedu.Koliko ima budala da u to vjeruje?Kao prvo govor na Srpskom jeziku je bio napisan na Srpskoj latinici,a svi skoro u Evropi pisu i citaju latinicno pismo.

ODGOVORITE
Name

Aurelija

16.07.2019 12:45

Nemoj molim te pjevati, sta je covjeku..???

ODGOVORITE
Name

zdravko

16.07.2019 23:02

Umislio si da je miso kovač.Druga stvar trebao je dovesti lepu brenu da pjeva ,a ne on da arlauce.

Name

GRAND

16.07.2019 12:50

NIKAD NIJE KASNO..PRIJAVI SE..KOJI.....U NJIHOVOJ I NASOJ VLASTI..PA STA JE OVO LJUDI..KAZNA BOZIJA

ODGOVORITE
Name

BOBA

16.07.2019 13:26

NAJBITNIJA JE ŠMINKA PJESMA JE NE BITNA .UZIVAJTE.

ODGOVORITE
Name

modricanin

16.07.2019 14:55

A gdje je u tom drustvu predsednik Predsednistva BiH ? Da on malo zapjeva kad je dosao ziri iz Francuske.

ODGOVORITE