Evrobasket 2021. u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj!

Poznati su domaćini, a Slovenija je takođe bila jedna od zemalja koje su želele domaćinstvo.

Košarka 16.07.2019 | 09:35
Evrobasket 2021. u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj!
FIBA je objavila koje će četiri zemlje biti domaćini Evrobasketa 2021, a u pitanju su Nemačka, Češka, Gruzija i Italija.

Takmičenje će se igrati u gradovima Keln, Prag, Tbilisi i Milano.

Kompletan program Evrobasketa posle grupne faze biće održan u Nemačkoj, u glavnom gradu Berlinu.

Evropsko prvenstvo 2021. igraće se od 17-29. avgusta, a titulu brani Slovenija, koja je u finalu pobedila Srbiju.



Zvanično je poznato da su Nemačka, Italija, Gruzija i Češka Republika domaćini Evropskog prvenstva u košarci za muškarce koje će biti održano 2021. godine!

Češka, Italija i Gruzija će biti domaćini samo grupnih faza takmičenja, dok će Nemačka biti domaćin prvo grupne faze, a potom i nokaut faze zaključno sa utakmicama u kojima će se reprezentacije boriti za medalje.

Sedam zamalja su čekale rasplet, a pomenute četiri imaju razloga za zadovoljstvo. U Nemačkoj će se igrati u Kelnu (grupna faza), u Češkoj u Pragu, Tbilisi će biti grad domaćin u Gruziji, a Milano u Italiji. I tako dolazimo do Berlina gde će se igrati završnica turnira.

Sreću nisu imali Estonija, Mađarska i Slovenija, zemlje koje su takođe podnele kandidaturu da budu zemlje domaćin. Slovenija je "izvisila" tako da kažemo kao aktuelni šampion Evrope, ali i zemlja koja je nedavno bila domaćin ovakvog takmičenja.

Nemačka će dakle imati najviše obaveza kao domaćin, a ova zemlja je 2015. godine bila domaćin grupne faze kada je bila organizator uz Francusku gde se igrala završnica.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Fiba Basketball

Komentari / 0

Ostavite komentar