Hese i Sidni Šeldon su me spasli burnog noćnog života!

Igor Milanović o čitanju, duhovnosti i novoj ljubavi nakon smrti supruge - u vezi je sa njenom prijateljicom.

Ostali sportovi 15.07.2019 | 23:10
Hese i Sidni Šeldon su me spasli burnog noćnog života!
Jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena ekskluzivno za magazin "Glorija" govorio je o burnom životu, sportskoj karijeri, otkrivanju "Boga i beletristike" i novoj ljubavi posle smrti supruge.

Igor Milanović (53) od ove sezone biće na čelu vaterpolo kluba Crvena zvezda, i kaže da je srećan što se, nakon života po raznim evropskim gradovima, vratio u Beograd i "ceo dan će biti u trenerci".

"Zahvalan sam što će mi radno mesto biti u beogradu, živeo sam život razapet između jakih treninga i razuzdanog noćnog provoda. Nekada se zapitam odakle mi snaga i energija za taj buran život, da li sam mogao više da dam sportu," rekao je on.

Kaže da ga je čitanje spaslo u svakom smislu.

"U to vreme, morao si da budeš zanimljiv da bi se udvarao devojci, mene je to teralo da čitam da bih bio ravnopravni član društva. Čitao sam Hesea, nije mi išlo ali sam morao, tada se o tim knjigama pričalo. Pa Sidni Šeldon, Harold Robins... Uvek sam na pripreme nosio jednu knjigu beletristike, i jednu iz psihologije ili duhovnosti. Početkom devedesetih javila mi se potreba za traženjem sebe i Boga u sebi, pa sam istraživao i budizam, ali sam se smirio i zadržao na hrišćanstvu. Radio sam meditacije, vežbe, korigovao privatni život. Izbacio sam sve vrste opijata, bančenje, kompletan noćni život. Tada sam pronašao mir, dobio decu, napravio porodicu," rekao je on.

Sa suprugom Natašom dobio je kćerke Irinu i Isidoru, ali je porodicu zadesila tragedija - Nataša je preminula.

"Imali smo divan odnos, mislio sam da sam našao saputnika za ceo život. Kada je umrla, bio sam besan na sebe, oprosti Bože, i na tebe. Ali onda mi je Bog poslao moju Ivanu, moju partnerku iz specifičnog ugla, jer je bila prijateljica moje pokojne supruge. Naša ljubav je iskrena, i svakog dana se volimo sve više i više, a ne manje i manje. Mnogo učim od nje, učim sebe nekoj smirenosti, jer pored sebe imam osobu koja ceo dan provodi u brizi o bližnjima," rekao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar