Svetski mediji o "klasiku" Đoković - Federer: TRAUMA!

"Federer još ima 20 titula, četiri više od Ðokovića, ali ovo je treći poraz od Ðokovića u finalima Vimbldona. Da li će uspeti da sa 38 godina prevaziđe traumu", pita se novinar Bilda.

Tenis 15.07.2019 | 15:55
Svetski mediji o "klasiku" Đoković - Federer: TRAUMA!
Trijumf Novaka Ðokovića protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona sportska je vest dana, a svi najugledniji svetski mediji u prvi plan stavljaju istorijski trenutak jer je srpski as do pete titule u Londonu stigao u prvom taj-brejku petog seta ikad i najdužem finalu.

"Ðoković dobio triler protiv Federera, na neverovatan način, spasivši dve meč lopte kod 8:7 u petom setu", navodi britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Španski list "As" ističe da je Ðoković u neverovatnom finalu potvrdio da je teniski "Dominator".

"Ðoković je ponovo zatvorio vrata Federeru na Vimbldonu, treći put ga dobio u finalu i 38-godišnjeg Švajcarca ostavio sa osećajem da možda nikad više neće osvojiti gren slem trofej", piše "As".

List "Marka" podseća da je Ðoković osvajanjem 16. gren slem titule prišao Federeru na samo četiri i ostao veliki kandidat za najboljeg u istoriji.

"Između njih je Nadal sa 18 titula, ali ono što je posebno kod Ðokovića jeste njegova sposobnost da se izvuče i vrati", konstatuje list i ističe da sigurno nije lako kad je publika protiv vas, a vi ste već dugo najbolji na svetu.

Nemački "Bild" ističe da je Federer izgubio još jednu epsku bitku od Ðokovića.

"Federer još ima 20 titula, četiri više od Ðokovića, ali ovo je treći poraz od Ðokovića u finalima Vimbldona. Da li će uspeti da sa 38 godina prevaziđe traumu", pita se novinar "Bilda".

Italijanska Gazeta delo Sport navodi da je "Ðoković i dalje na svetskom teniskom tronu, ali koristi priliku i da čestita, kako navodi magičnom Federeru, na sjajnoj borbi.

I mediji u regionu opširno izveštavaju o trijumfu Ðokovića.

Hrvatski "Index" donosi naslov: "Ðoković osvojio Vimbldon u najluđem finalu u istoriji".

"Gledali smo jedan od najvećih, najboljih, najdramatičnijih teniskih mečeva svih vremena. Čudesan meč. Hvala Federeru, hvala Đokoviću. Bio je ovo užitak, meč dvojice velikana koji ćemo prepričavati godinama. Ovo nije bio samo epski trenutak za istoriju tenisa, bio je to meč koji će postati deo sportske istorije", navodi hrvatski sajt.

Portal "Klix" ističe istorijski trijumf Ðokovića, podseća na činjenicu da je spasio dve meč lopte i na kraju slavio u prvom taj-brejku petog seta koji je ikad odigran na Vimbldonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar