Očekuje podršku Francuske

Srbija 15.07.2019 | 07:34
Očekuje podršku Francuske
"Očekujem veću podršku Francuske"

Sa velikim nadanjima i očekivanjima, ali i strepnjom očekujem izuzetno važnu posetu predsednika Francuske Emanuela Makrona, istakao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i dodao da očekuje da posle te posete imamo snažniju i veću podršku Francuske na evropskom putu, ali i po pitanju rešavanja problema na Kosovu i Metohiji.

"Nećemo isto misliti, to je nemoguće. Ali, da oni mogu da razumeju neke od naših zahteva i potreba, predsednik Makron je, da budem iskren i do sada to pokazao".

Predsednik Srbije ističe da Makron Prištinu nigde nije "tetošio" kako neki kažu, kao i da je reč o vrlo otvorenom čoveku sa kojim nije lako razgovarati.

"Ali, ni mi ne važimo za nekog sa kim je lako razgovrati", napomenu je Vučić.

Predsednik je procenio da će njegov francuski kolega, i gost sutra i prekosutra, uskoro biti "broj jedan" u evropskoj politici.

"Makron je veoma važan i uskoro će de fakto postati broj jedan evropske politike i biće dugo na poziciji na kojoj se danas nalazi", rekao je Vučić u emisiji Hit tvit na Pinku.

Predsednik Srbije navodi da će mnogo sporazuma iz različitih oblasti biti potpisano tokom posete Markona Srbiji.

Komentarišući komentare na tviteru kako Makron dolazi u Srbiju da bi mu poklonili još jedan aerodrom, Vučić ističe da beogradski aerodrom nije nikome poklonjen, pošto je reč o koncesiji za koju je Srbija dobila više od 500 milona evra i da će dobiti još 700 miliona evra za investicije.

"Ti ljudi koji stvarno misle da vas neko drugi drži na vlasti, nemaju pojima. Pa, zašto Ciprasa nisu onda zadržali na vlasti? Mogu da vam kažem, unapred, koga neće zadržati na sledećim izborima, a koji su im sve dali što su tražili... ", primetio je Vučić.

Kaže da je pobedio na pet izbornih ciklusa, a nikada im, ističe, ništa nije dao, jer on uvek gleda da uzme što više za Srbiju, a ne da nešto nekome da.

Vučić ističe da bi, po nekima, bilo najbolje da se Srbija isključi iz sveta i da je on ponosan što su našu zemlju posetili svi veliki državnici, kao što su Vladimir Putin, Si Ðinping, Angela Merkel i mnogi drugi i što se sastao sa najvažnijim liderima iz celog sveta.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Duks

15.07.2019 05:46

Sta bi od srpskog Mercedesa i Fabrike Wolksvagena U Srbiji?obecao si Aco.

ODGOVORITE
Name

re Duks

15.07.2019 06:20

Nisi realan niko to nije obecao niti moze o tome odlucuju vlasnici fabrike .Srbija je sa nekoliko zemalja jos u igri ali realno sanse nisu velike.

Name

Skeptik

15.07.2019 07:44

Duks, Alek laže čim zine.

Name

Djuka

15.07.2019 05:49

Makron je dosao da te zamoli da priznas Kosovo,koliko te cijeni vidjeli smo u Francuskoj.

ODGOVORITE
Name

Spase

15.07.2019 06:25

vucko jesi li pozvao svog dodika na sastanak on je dobar sa makronom pa ti moze pomoci

Name

triša

15.07.2019 07:21

Dodik će ga povezati sa Trampom , sad je dobar sa njim nije više Putin zanimljiv .

Name

Otomanska Imperija

15.07.2019 07:17

Čobani Srpski vode politiku, domoglli se vlasti nakon 1820 i misle da mogu voditi evropsku politku, Čobani, kad su Francuzi bili prijatelji balkana.... ? Vi naučili čitati i odma mislite da nešto znate.

ODGOVORITE
Name

BOBA

15.07.2019 08:56

SVE JE LIJEPO,KRASNO DA NEMA REKLA KAZALA.PAMETNOM DOSTA.POLITIČARI SU POSTALI NAJVEĆE BABE TRAČARE.TO NIJE DOBRO.PINK JE LEGLO NE VIĐENOG ZLA.

ODGOVORITE