Nole: Pritisak je tu zbog svega što je bilo među nama ranije!

Uzbuđenje je tu, ali i iskustvo. Novak Đoković jako dobro zna šta ga očekuje u velikom finalu Vimbldona.

Tenis 13.07.2019 | 23:15
Nole: Pritisak je tu zbog svega što je bilo među nama ranije!
Protivnik isti kao 2014. i 2015. godine, nadajmo se da če takav biti i ishod. Svaki put je sudar sa Federerom nešto posebno, tako će biti i sada.

Švajcarac je u godinama, bliži mu se 38, sve manje će imati prilika da osvaja najveće trofeje i to će ovaj meč učiniti posebnim.

Đoković je uoči meča rekao da je obratio pažnju na sve detalje i da veruje da će na kraju iz bitke izaći sa trofejom u rukama.

"Osećam se dobro, uzbuđen sam, bez obzira na sve. Kao što sam rekao, znao sam da će taj meč Federera i Nadala biti meč turnira. Sada je ne redu finale, tu je jedan od mojih najvećih rivala, Rodžer. Ovde u Vimbldonu igrali smo nekoliko finala, nadam se da ću ponoviti uspeh iz tih finala“, izjavio je Novak u razgovoru sa srpskim novinarima po završetku poslednjeg treninga.

Uveren je da je Švajcarac sačuvao dovoljno energije za finalni okršaj i da će biti spreman za borbu.

"To što je Rodžer igrao intenzivan meč u petak ne mislim da će imati efekta u smislu da će biti umoran ili nešto slično. On je spreman, igra veoma dobro, odigrao je odličan meč koji sam malo i ja pogledao. Njihovo rivalstvo ide i van sporta. Lepo je videti dva šampiona kako se bore i Rodžer će svakako biti u finalu na vrhuncu igre“, dodao je Novak, koji je dodao i da je Federer zasluženo u finalu te da je i njemu kao i Rodžeru najveća metivacija osvajanje Grend slem trofeja.

Kaže da nije obratio pažnju na dužinu treninga.

"Radili smo na specifičnim situacijama koje će mene zadesiti na terenu. Radili smo na određenim udarcima koji će sa druge strane dolaziti od Federera, kako se pozicionirati, taktički pristupiti tome i biti što bolji i efikasniji. Poznajemo jedan drugog jako dobro, postepeno podiže nivo igre kako se bliži kraj turnira što je slučaj ovde. Znam šta me očekuje, biće vrlo uzbudljiva atmosfera. Finale, Centralni teren, igraju dva velika rivala i radujem se izazovu“.

Na pitanje, čega se seća iz tih finala iz 2014. i 2015. godine, imao je kratak odgovor.

"Sećam se samo pobeda. Analiziraću igrru, ali iz tih situacija se sećam samo prvog i poslednjeg poena“.

Svestan je da će ceo stadion biti uz Švajcarca koji je ovde ubedljivo najomiljeniji teniser.

"Moje rivalstvo sa Federerom se razlikuje od onog sa Nadalom. Sa Federerom osećam da još ima tog mentalnog pritiska zbog te neke naše istorije i svega što se dešavalo u prošlosti. Igrali smo ovde dva puta finale i oba puta sam dobio, jeste da je to bilo pre četiri i pet godina. Značiće mi to, znajući da sam imao priliku da ga pobedim na njegovoj omiljenoj podlozi. Na njegovom terenu na kojem je osvojio toliko trofeja“, zaključio je Novak uz opasku da je miran i da će dobro spavati uoči finala.

Finale Vimbldona igra se u nedelju od 15 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar