WB - Finale koje se čekalo: Serena vs Simona!

Devojke koje su u Vimbldonu ove godine pokazale najbolji tenis danas od 15 časova ukrštaju rekete za prestižnu titulu, 2. 000 WTA poena, 2. 350. 000 funti i sportsku večnost.

Tenis 13.07.2019 | 11:29
WB - Finale koje se čekalo: Serena vs Simona!
Bez sumnje dve devojke, to jest žene koje su najviše zaslužile da se bore za čuveni trojef "Venus Rouzvoter" koji se dodeljuje pobednici u pojedinačnoj konkurenciji sa Vimbldona, su ove dve.

I Serena Vilijams i Simona Halep su prethodnih šest mečeva odradile uglavnom maestralno, a posebno su bile ubitačne pre dva dana u polufinalu koje su obe dobile veoka lako. Amerikanka protiv iskusne Čehinje Barbore Stricove, a Rumunka prosto pregazivši odličnu Ukrajinku Elinu Svitolinu.

Mlađa sestra Vilijams se u Vimbldonu ove godine pojavila konačno u prilično dobrom fizičkom izdanju, pošto se dugo mučila sa kilažom nakon porođaja, ali i problema sa kolenom. Na kontu ima čak 23 grend slem titula, od čega sedam iz Londona gde je poslednji put bila najbolja pre tri godine.

"Ne razmišljam o tim, prošlim titulama, ovo je nova stranica života. Moje je da se dobro pripremim, uživam i dam sve od sebe. O Simoni mislim sve najbolje, ali bih izdojila njenu upornost i sposobnost da iz turnira u turnir bude sve bolja i bolja. Najvažnije je da je ne potcenim" jasna je Amerikanka koja je prošle godine u Londonu izgubila baš finale i to od Nemice Angelike Kerber.

Sa druge starne, devojka iz Konstance, koja se za razliku od njene današnje rivalke još kao veoma mlada hirurški odrekla velikih grudi zarad velike karijere, ima jednu grend slem titulu i nikada na terenu nije pobedila Serenu. Do sada su njih dve imale 10 puta priliku da se odmere, u devet mečeva je slavila Vilijams, dok je Halep jedini trijumf zabeležila tako što "velika mama" nije izašla na teren pre četiri godine u Indijan Velsu. Samo jednom su se odmerile na travnatoj podlozi, 2011. u drugom kolu kada je Rumunka debitovala u Londonu, a Amerikanka se vratila nakon teže povrede. Meč je trajao tri seta i bio je veoma interesantan.

"Nekoliko puta sam uspevala da joj budem blizu i da zapretim, ali je Serena uspevala da slavi. Svesna sam da ću sigurno imati barem jednu priliku koja moram da prigrlim ukoliko mislim da nešto uradim u finalu. Sada sam i mentalno jača nego pre protiv nje, što će mi pomoći", kuraži se devojka sa Crnog mora.

Plasmanom u finale njih dve su po obezbedile su 1.300 bodova i 1.175.000 funti, a pobednici ovogodišnjeg Vimbldona sleduje 2.000 poena i čak 2.350.000.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar