Doručkujte zdravo

Za razliku od drugih napitaka, smuti nije samo ukusan nego i hranljiv pa je njime moguće zameniti i obrok, najčešće doručak.

Zdravlje 12.07.2019 | 11:00
Doručkujte zdravo
Tokom leta osvežava, a uz to se i brzo i lagano sprema. Samim tim važi za jednu od najboljih preporuka, što ga čini idealnim letnjim doručkom.

Priprema se brzo

Gotovo da nema tog doručka koji se brže sprema od smutija. Pre nego što legnete pripremite sve neophodne namirnice i stavite ih u zamrzivač. Ujutru ih samo izvadite i sve zajedno smestite u blender i pomešajte. Vaš idealan letnji doručak će biti gotov za dva - tri minuta.

Možete da ga prilagodite svojim željama i potrebama

Količinu namirnica koje planirate da stavite u smuti možete uvek da prilagodite svojim željama i potrebama. Na primer, ukoliko patite od nedostatka gvožđa u vaš smuti možete ubaciti čia semenke ili spanać, a ako ipak radite na razvijanju svojih mišića možete da dodate i malo proteina. Što se voća i povrća tiče, oni su potpuno vaš izbor.

Osvežava

Nepodnošljive letnje vrućine najbolje je preživeti uz lagan i hladan smuti. Idealan je za osveženje i preporučuje se u bilo koje doba dana.

Lako ga možete preneti sa sobom

Pretrpani ste poslom i nemate vremena da odmorite i nešto prezalogajite. Smuti je tu najbolje rešenje. Vrlo lako ga možete poneti sa sobom u bilo kojoj bočici, a da bi zadržao neophodnu hladnoću, preporučuje se korišćenje termosa.

Gubljenje kilograma

Osim brze pripreme, najveća prednost smutija je to što može da doprinese gubitku suvišnih kilograma. Ova pića sadrže prirodne sastojke, izbacuju toksineiz tela, ubrzavaju metabolizam i doslovno tope kalorije. Uz kombinaciju sa kardio šetnjama i vežbama, po sopstvenom izboru, fit leto 2019. vam ne gine.

B 92
foto:internet

 
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ejfs

12.07.2019 09:20

E ja bi ovo mogao al kad se dobro najedem pa da zasladim.

ODGOVORITE