LE: Čemerne Nišlije potučene u Talinu!

Težak zadatak u Nišu – Radnički potpuno podbacio u Estoniji! Fudbaleri Radničkog iz Niša poraženi su na gostovanju od Flore sa 2:0 (0:0), u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Ni senka Radničkog iz prošle sezone: Evropa već "VISI"! Nišlije izgubile u Talinu i prema viđenom - čeka ih težak zadatak na "Čairu"! Nije ovo Lalatov Radnički. .

Fudbal 11.07.2019 | 20:14
LE: Čemerne Nišlije potučene u Talinu!
Izabranici Sima Krunića odigrali su veoma lošu partiju u Estoniji i imaće težak zadatak na "Čairu" za sedam dana.

Prvi gol na utakmici postigao je Mark Anders Lepik, koji je u 75. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i savladao Petrovića. Konačan rezultat postavio je Konstantin Vasiljev u 89. minutu.

Radnički nije jedini srpski predstavnik u Ligi Evrope u četvrtak. Ekipa Čukaričkog od 20.30 igra protiv Banantsa iz Jermenije.

Ekipa Partizana takmičenje započinje od drugog kola gde će im protivnik biti bolji iz susreta Konahs Kej Nomads (Vels) – Kilmarnok (Škotska).

Klub iz Niša pretrpeo je dosta promena u odnosu na prethodnu sezonu i dalje se uigravaju, međutim ovaj rezultat je neprihvatljiv za tim koji je završio na drugom mestu u Superligi.

Fudbaleri Radničkog nisu stvorili gotovo nijednu pravu šansu protiv prosečnog tima Flore, koji ih je potpuno nadigrao. Estonci su iskoristili šanse koju su imali i sa odličnim rezultatom idu u Niš.

Ipak, klub iz Niša i dalje ima šanse za prolaz u naredno takmičenje, pošto će Floru dočekati pun "Čair".

Revanš utakmica igra se za nedelju dana u Nišu.

Radnički Niš krenuo je iz "minusa" u Evropu.

U prvoj takmičarskoj utakmici pod vođstvom Sima Krunića, vicešampion Srbije izgubio je na gostovanju Flori u Talinu i moraće da odigra mnogo bolje da bi izbegao ispadanje u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Flora - Radnički 2:0 (0:0)

Golovima tinejdžera Marka Andresa Lepika (18 godina) i veterana Konstantina Vasiljeva (34), lider estonskog prvenstva stekao je značajnu prednost uoči revanša, zakazanog za sedam dana na "Čairu".

Niški teren temeljno je promenjen ovog leta, sa ambicijom da se na njemu igraju evropske utakmice, ali ako nedavno "skockani" Krunićev tim ne bude odigrao mnogo bolje nego danas, na tom travnjaku igraće se već od sledeće nedelje samo domaća takmičenja.

Mogući dvomeč protiv Ajntrahta u drugom kolu sada izgleda veoma daleko...

Nije ovo Lalatovićev Radnički... Jeste da je u pitanju prva takmičarska utakmica u sezoni, ali će novi trener Simo Krunić morati da odradi rudarski posao ukoliko želi da Real sa Nišave igra kao prošle godine. Ili bar da izađe na crtu Ajntrahtu iz Frankfurta.

Ovo u Talinu, protiv Flore u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, bila je taština praznine. Čemer od igre, agresije, hrabrosti... Radnički nije pružio ništa, stvorio je za 90 minuta jednu šansu i zasluženo je na kraju potpisao kapitulaciju - 2:0 za Floru.

Tačno je da Simi Kruniću nedostaju sedmorica startera iz prošle godine, ali se novi trener Radničkog odlučio da čvrsto zadrži vrapca u u ruci, a ne da juri goluba na grani. Kao da je preko puta bio neki tim iz razvijene evropske lige, a ne predstavnik Estonije. Radnički je, blago rečeno, odigrao negledljivu utakmicu. Sve se svelo na statičnu igru, bez želje kod najsikusnijih igrača da preuzmu odgovornost. Uvek se tražio najbžliži saigrač. I tako u krug 90 minuta. Melega i Tomića nigde nije bilo, Bojović je bio odsečen, nije pomogao ni samo agresivni Jirka...

Na drugoj strani blistao je Konstantin Vasiljev. Momak koji je mučio i reprezentaciju Srbije u dresu Estonije, odigrao je simultanku sa smušenim Nišlijama. Proigravao je savršeno tačno saigrače, napadao prostor kao plejmejker iz Primere i na kraju postigao pogodak. Za veliku sramotu Radničkog. 

Starije kolege, tamo negde sredinom 80-tih bi samo napisale - novinarske beležnice su ostale prazne. I ne postoji druga sintagma koja bi opisala dešavanja na nacionalnom estonskom stadionu u prvom poluvremenu. Ništa, apsolutno ništa vredno pomena se nije desilo do 41. minuta.

Radnički sa novim timom bio je suviše rezervisan. Nije želeo Simo Krunić da ga Flora uhvati u mišolovku kontre, pošto je to zaštitni znak tima koji Estoniju reprezentuje na međunarodnoj sceni. Sa dva zadnja vezna, Bonadrenkom i Japancem Nomom Radnički je zatvorio prilaze golu Nikole Petrovića. Ali je u ofanzivi bio totalno impotentan. Vezista Crvene zvezde na pozajmici na Čairu Dejan Meleg igrao je prilično diskretno, lopta nije slušala nekadašnjeg člana Ajaksa. Nije bilo dovoljno u igri ni pojačanja iz Zemuna Nemanje Tomića. Jako je bezopasno sve to izgledalo, pošto ni Jirka nije mogao da utrčavanjem olakšao posao napadaču Milanu Bojoviću.

Mnogo je bilo razloga za brigu. U pomenutom 41. minutu Radnički je demonstrirao defanzivnu aljkavost. Pored trojice igrača levi bek Flore Jarvelaid je stigao do opasne zone, odlično centrirao u kazneni prostor, i malo je falilo da Stefan Đorđević pogodi sopstvenu mrežu. Srećom, samo korner za Floru.

Taština praznine na Lekok Areni prekinuta je početkom nastavka. Posle očajne reakcije golmana domaćina Igonena, Lazar Đorđević je zakasnio za delić sekunde, nije prošao ni pokušaj Nemanje Tomića. I onda je usledila kontra Flore. Neverovatno je da igrači Radničkog nisu stavili osiguranje na polovini terena, reprezentativac Vasiljev je krenuo sam ka golu Pertrovića. Stigao ga je nekako Jirka, ali je čuvar mreže Nišlija spasao siguran gol.

Nije bilo spasa u 73. minutu kada je rezervista Lepik iskoristio gužvu u petercu Radničkog i sproveo loptu u mrežu. Tek od tog trenutka Radnički je počeo da igra malo ozbiljnije. Poslednji adut Sima Krunića bio je iskusni Caki Stojanović. Nije ništa vredelo. Nišlije čeka pakao u revanšu. Posebno, jer je Vasiljev stigao do drugog gola. 

FLORA - RADNIČKI NIŠ 2:0 (0:0)
/M. A. Lepik 75, Vasiljev 88/

Stadion: Le Kok Arena
Gledalaca:3000
Sudija: Aleksandru Tean (Moldavija)

FLORA (4-2-3-1): Igonen – Kams, Kusk, Purg, Jarvelaid – Ainsalu, Kreida – Livak, Vasiljev, Miler – Sorge (od 73. Lepik).

RADNIČKI (4-2-3-1): Petrović – Todorovski, L. Đorđević, Ostojić, S. Đorđević – Bondarenko, Noma, Jirka, Meleg, Tomić (od 63. Batrović) – Bojović (od 71. Makarić).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar