Agut: Volim sa Novakom da igram!

Bautista Agut: I dalje učim kako da se krećem na travi! Roberto Bautista Agut je iskoristio svoju šansu na Vimbldonu. Stigao je do prvog Grend slem polufinala u karijeri i to u 31. godini.

Tenis 11.07.2019 | 18:27
Agut: Volim sa Novakom da igram!
Španac je pokazao odličnu igru tokom turnira, ali u narednom duelu čeka ga branilac trofeja, Novak Đoković.

Činjenica da je u društvu trojice najboljih igrača sveta, u polufinalu, dovoljna je da španski teniser bude zadovoljan.

Lep je osećaj biti uz njih u polufinalu. Oni su najbolji igrači u svetu tenisa, sjajni sportisti pre svega”, kaže Bautista Agut.

O Novaku sve zna, nema tajne u njihovoj igri, jer su igrali dosta puta do sada. Kaže da zna kakav je izazov pred njim.

“Mislim da smo igrali deset puta. Imao sam priliku da odigram nekoliko zaista dobrih mečeva sa njim. Neke sam dobio, neke nisam. Igrao sam i nekoliko zaista izuzetno teških mečeva sa njim. On je šampion Vimbldona, voli da igra na travi. I ja se dobro osećam na terenu ove godine, tako da očekujem da to bude dobar meč”, dodao je španski teniser.

Roberto je objasnio u čemu je tajna njegovioh dobrih igara ove godine na Vimbldonu.

“Moji udarci su ravni, volim lopticu rano da napadnem. Sa svim tim iskustvom iza sebe što se tiče igranja na travi, ipak i dalje učim o tome kako da se krećem na ovoj podlozi. Osećam da sam u stanju da odigram sasvim dobro sa osnovne linije, tako da verujem da moja igra može da napreduje još kada je reč o travi”, dodao je Bautista Agut.

Na kraju, rekao je i zašto voli da igra mečeve sa Novakom. Poslednja dva meča ove godine, u Dohi i Majamiju, Španac je dobio.

“Novak je veoma dobar sa osnovne linije, voli da razmenjuje udarce. Obožavam da igram da takvim igračima, sa onima koji su u stanju da odigraju veliki broj razmena. Tako se i igra protiv njega”, zaključio je Bautista Agut.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar