Irvingu od Netsa 32+1 milion godišnje!

Čelni ljudi Bruklina bili su baš kreativni kada su sastavljali ponudu ugovora za svoje nove megazvezde.

Košarka 11.07.2019 | 14:01
Irvingu od Netsa 32+1 milion godišnje!
Kajri Irving i Kevin Durent ovog leta su se kao slobodni agenti opredelili za Bruklin Netse, sa kojima su potpisali ugovore na "3+1" sezonu.

Podrazumevalo se da će dobiti maksimalan iznos novca predviđen propisima, ali su im Netsi potencijalno "otkinuli" po milion dolara godišnje, kako bi mogli da u postojeći platni spisak uklope i Diandrea Džordana, centra dovedenog iz komšijskih Njujork Niksa.

ESPN je otkrio koje sve stavke treba da ispune Irving i Durent da bi im na račune "legao" i taj dodatni milion dolara, uz garantovanih 31,72 miliona.

Iz nekog razloga, zahtevi postavljeni pred Irvinga su znatno komplikovaniji. Ima ih osam i ispunjenjem svakog od njih zaradiće 125.000 dolara.

1. Da odigra najmanje 70 utakmica u regularnom delu sezone.

2. Da odigra najmanje 60 utakmica u regularnom delu sezone i da u proseku ima manje od 2,4 izgubljene lopte. U prethodnih šest sezona konstantno se kretao između 2,3 i 2,7.

3. Da odigra najmanje 60 utakmica u regularnom delu sezone i da u proseku izvede bar 4,6 slobodnih bacanja. Prosek karijere mu je 4,4.

4. Da izvodi slobodna bacanja sa najmanje 88,5 odsto preciznosti. To mu je pošlo za rukom tri puta u osam sezona, koliko je u NBA ligi.

5. Da postiže najmanje 2,8 trojki po utakmici. To mu je uspelo samo jednom u karijeri.

6. Da pravi manje od 2,1 ličnih grešaka po utakmici. Prosek karijere mu je 2,2 faula.

7. Da Netsi na 100 poseda lopte sa Irvingom u petorci postižu bar 114 poena. Tako dobar ofanzivni rejting prošle sezone su imala samo dva tima: Golden Stejt i Hjuston.

8. Da Netsi na 100 odbrambenih poseda sa Irvingom u petorci primaju 106 ili manje poena.

Isti bonusi, samo za nešto više novca, instalirani su takođe u drugu, treću i eventualnu četvrtu sezonu ugovora.

Durentu, koji naredne sezone možda uopšte neće igrati zbog operacije Ahilove tetive, postavljeni su mnogo manji ciljevi.

On će pokupiti milionski bonus ako bude ispunjena samo jedna od ove četiri stavke:

1. Da se Netsi plasiraju u plej-of.

2. Da Netsi ostvare bar 43 pobede u regularnom delu sezone.

3. Da nastupi u najmanje 50 utakmica regularnog dela sezone.

4. Da bude izabran u Ol star tim Istoka.

Kavaj Lenard, uz Durenta i Irvinga svakako najveća zvezda letnjeg prelaznog roka, potpisao je za Los Anđeles Kliperse ugovor na svega "2+1" sezonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar