U Željeznicama 700 radnika manje

Od 2017. godine do danas broj zaposlenih u Željeznicama Republike Srpske (RS) smanjen je za 700, a svi radnici su zbrinuti u skladu sa zakonom, saopšteno je danas iz resornog ministarstva u Vladi Republike Srpske.

 

  • Vijesti
  • Republika Srpska


U narednom periodu biće razmatrana sistematizacija radnih mjesta i program zbrinjavanja tehnološkog viška zaposlenih.

Zaposlenima na radnim mjestima, za koja ne bude potrebe, biće ponuđena mogućnost rasporeda na druga radna mjesta za koja ispunjavaju stručnu spremu ili prekvalifikacija na radna mjesta za kojima postoji potreba.

Oni radnici, koji ne budu prihvatili raspored na drugo radno mjesto za kojim postoji potreba, biće proglašeni tehnološkim viškom i prema njima će biti ispunjene zakonske obaveze preduzeća, saopšteno je nakon sastanka ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića sa članovima Nadzornog odbora Željeznica RS-a, koje je predvodio predsjednik Mladen Mićić.

Trninić je najavio mogućnost ulaganja u remont pruge kroz realizaciju projekta rekonstrukcije dionice Šamac – Rječica, za koji su zainteresovane evropske finansijske institucije, kaže se u saopštenju.

Na sastanku je ocijenjeno pozitivnim pomake u poslovanju ovog preduzeća, što je dovelo do isplate stimulativnog dijela majske plate i stvorene pretpostavke da se radnicima isplati stimulacija.

(BN)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Googl

10.07.2019 20:29

Otisli za Njemacku to recite moj kolega gl. otpravnik uslovi kakvi takvi ok dao otkaz otisao i jos bar 10 ak iz mog grada....Tako recite a ne smanjili ovo ono nelazite

I dalje imaju preko 1000 nepotrebnih neradnika

MAŠINIVOĐA

10.07.2019 23:40

Uhapsite bivšeg direktora savanovića

realnost

11.07.2019 00:35

Dragan Md

10.07.2019 20:46

A kad su zaposljavali i Kuntu i Pantu za određenu svotu sve je bilo ok, ali to je direktno uticalo na slamanje ekonomije RS-a sto niko od nadleznog ministarstva nije osudio.

jesu smanjili samo digli kredit i zbrinuli ih po zakonu na teret građana umjesto na teret onih što su ih zaposlili radi izbora.

Dok Holidej

10.07.2019 21:32

Direkt

10.07.2019 23:15

Otpuste radnike u Zeljeznicama i zaposle ih u administraciji i drugim javnim preduzecima. Ovo je presipanje iz supljeg u prazno sa ciljem kako bi kreditorima pokazali kako mijenjaju nesto, a u sustini ne mijenjaju nista, vec cak i pogorsavaju stanje u javnim finansijama.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.