Zvezda u Litvaniji: Za povratak samopouzdanja!

Suduva je rival kakvog su crveno-beli baš mogli da požele za početak sezone.

Fudbal 09.07.2019 | 13:42
Zvezda u Litvaniji: Za povratak samopouzdanja!
U tačno 20 časova za fudbalere Crvene zvezde i zvanično počinje sezona 2018/19.

Pauza nije dugo trajala, pošto će kvalifikacije za Ligu šampiona ponovo igrati od prvog kola. Rival im je dobro poznat - litvanska Suduva sa kojom su se sastali i prošle sezone, ali u rundi kasnije.

Slavili su tada izabranici Vladana Milojevića 3:0 u Beogradu i 2:0 u Marijampolu.

Sada će prvo igrati u gostima, ali to ne menja činjenicu da je Zvezda favorit i da se očekuje rutinski prolaz.

Jeste ekipa Vladimira Čeburina, koji već četvrtu sezonu vodi tim, pretrpela određene promene u sastavu, najviše u napadu, međutim teško je očekivati da će nekadašnji saigrač Milana Borjana u kanadskoj reprezentaciji - Tozejnt Rikets - biti enigma za defanzivce crveno-belih, a on je u najboljoj formi sa osam golova u 13 mečeva ove sezone.

Uzdaju se domaćini i u iskusnog Hrvata Josipa Tadića, koji se nedavno vratio u klub iz Hong Konga, a nadaju se da će posebno motivisan biti nekadašnji polaznik Partizanove škole, 24-godišnji vezista Jovan Čađenović.

Prednost Suduve je to što su igrači u takmičarskoj formi jer im je sezona u jeku, a ponovo beleže dobre rezultate i posle 17 kola vode na tabeli sa dva boda više od Žalgirisa.

Bez obzira na to, imajuću u vidu ambicije i pokazan kvalitet u poslednje dve sezone, gosti ne bi smeli sebi da dozvole neizvesan i napet meč u Marijampolu. Tim pre što su "dužni" svojim navijačima od proletos, kada su drugi deo sezone odigrali daleko ispod očekivanja.

Jesu sačuvali prednost i odbranili titulu, ali su nivo igara i motivisanost bili problematični, što se najbolje videlo u finalu Kupa i porazu od Partizana 0:1.

I sam Vladan Milojević je pre nekoliko dana priznao da je atmosfera u timu bila narušena i da se pojedinci nisu ponašali profesionalno, ali tokom priprema je delovalo da se stvari vraćaju na staro.

Dobra partija protiv Zenita, uprkos porazu 0:1, potvrđuje to, a nema sumnje da bi ubedljiva pobeda u prvoj takmičarskoj utakmici sezone dosta značila za samopouzdanje igrača. Rival je po meri za tako nešto..

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar