Odluka: Nejmar može da ide!

Jedino pitanje je - za koliko? Sportski direktor Leonardo prelomio.

Fudbal 09.07.2019 | 22:30
Odluka: Nejmar može da ide!
Na kraju je ipak do igrača. I možeš ti kao klub da se natežeš, ali kad je igrač plaćen 222.000.000 evra pitanje je koliko je to mudro. Pa u intervjuu za Parizjen, čiji je veći deo posvećen najaktuelnijoj temi u svetu fudbala, sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo otvoreno kaže: Nejmar može da ide!

Pre no što nastavimo dalje, da podsetimo da je PSŽ danas javno osudio to što se Nejmar bez najave jednostavno nije pojavio na prvoj prozivci Tomasa Tuhela. Nejmarovi zastupnici, uključujući tu i njegovog oca, potom su reagovali rekavši da je on najavio klubu da će se pojaviti 15. jula, jer 10. ima zakazano snimanje promotivnog spota na “Nejmar Jr institutu” (?!), a 13. istog meseca i amaterski turnir pod sponzorstvom proizvođača energetskog pica.

I nije baš neki izgovor. Svestan je i Leonardo toga. Dakle, gde je problem?

“Problem je što se on nije pojavio na početku priprema. Morao je da se pojavi, ali nije. Znao je damora. I sad ćemo da vidimo koje ćemo mere da preuzmemo, kao što bismo preuzeli prema bilo kome drugom zaposlenom u klubu”, kaže Leonardo.

Kako ipak objašnjava ovakav postupak fudbalera?

“Obavezao se prema tom institute i prema sponzoru. Ali to nisu datumi koji su dogovoreni sa klubom. Pritom, poslednju utakmicu je igrao 6. juna (za Brazil, protiv Katara, prim.aut). Odmor je trajao do 8. jula. I eto, nije se pojavio”.

A da li će?

“Ne znam. Znam samo da je zakasnio”.

Dobro, da pređemo onda na konkretne stvari: da li je Nejmar izrazio želju da ode sa Parka prinčeva?

“To je svima jasno. Ali u fudbalu jednog dana radiš jedno, drugog drugo. Čudno je, ali tako je”, smireno odgovara Leonardo, koji je potvrdio da je i sam razgovarao sa Nejmarom, ali dodao i da ne želji da iznosi detalje.

“Razgovarao sam, razgovarali smo i sa njegovim okruženjem. Svi znaju sve. Situacija je jasna svim učesnicima. Kao što je jasno i da on ima još tri godine ugovora sa nama. A mi nemamo nijednu konkretnu ponudu, tako da ne možemo ni da pričamo o nečemu”.

A zbog čega Nejmar želi da ide? To svi možemo da pretpostavimo, jer PSŽ ipak nije evropska velesila, ali Leonardo to ne sme da izgovori. Pa zato…

“Ne govorim sad konkretno o Nejmaru, ali u fudbalu se dešava da igrač hoće da ode. Žašto bi to bila sramota? Kao da je klub uvek kriv. Nejmar je sad zakasnio. Je l i tu klub kriv? Nije! Ako igrač zakasni, on je kriv. Ali to se dešava i u drugim klubovima”, brani Leonardo poslodavca.

Dakle, ponuda nema?

“Nismo dobili nijednu ponudu. Istina, bilo je nekih površnih kontakata”.

Sa Barselonom?

“Da”, jasan je Leonardo.

Šta su rekli?

“Da žele da kupe. Ali mi nismo prodavci”, kategorički će Leonardo, a možemo samo da pretpostavimo da je i to deo taktike i da će PSŽ sasvim sigurno pokušati da iscedi Barselonu do poslednjeg evra.

Parizjen je probao da sazna koliko bi tačno bilo dovoljno?

“Morali bismo da sednemo i pregovaramo. Dosta više sa pitanjima o Nejmaru”.

Parizjen nije odustao. “Samo još jedno…”, rekli su. I slagali malo, ali odgovore je bilo bitno dobiti. Recimo, postoji li rok do kog bi Nejmar mogao da ode?

“To jeste važno pitanje. Taj transfer bi mnogo toga promenio. Nije to stvar emocija, to je finansijsko pitanje”.

Ali svakako je moguće da Nejmar ovog leta napusti PSŽ?

“Nejmar može da ide iz Pari Sen Žermena, ali samo ako stigne ponuda koja zadovoljava sve strane. Ali do danas mi nismo saznali da li bilo ko želi da kupu i po kojoj ceni. A ovakvi se poslovi sigurno ne završavaju za dan”.

PSŽ dakle ne želi da zadržava Nejmara po svaku cenu?

“PSŽ želi da se osloni na igrače koji žele da budu ovde i naprave nešto veliko. Nisu nam potrebni igrači koji će da budu ovde samo da bi nam učinili uslugu”.

Na kraju krajeva, klub je uvek iznad igrača?

“Da bi klub napredovao mora da drži sve pod kontrolom. Pa i svoje najvažnije igrače”, završava Leonardo.

Jedino je pitanje: kol'ko para?!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar