Priča: Mauritov triagonal...

O Ikardijevoj budućnosti i mogućim opcijama. . .

Fudbal 07.07.2019 | 23:20
Priča: Mauritov triagonal...
Izjava generalnog direktora Bepea Marote da Mauro Ikardi i Radža Najngolan nemaju budućnost u Interu i da nisu u planovima za narednu sezonu stavila je tačku na spekulacije o eventualnoj promeni mišljenja i otvorila diskusiju o daljim koracima dvojice igrača od kojih se mnogo toga očekivalo.

U Italiji već postoji verovanje da će Inter imati teži posao da udomi Najngolana, pa se pročuo glas da bi mogao da se umeša Đijangsu, odnosno matica Suning i bude posrednik u transferu kojim bi Nerazure samo kratkoročno rešio muke. Tako bi se rasteretio budžet od Najngolanove plate koja iznosi 4.500.000 evra i bar na jednu godinu bi se zaboravio promašaj koji je klub koštao blizu 24.000.000 evra, plus ugovori Nikola Zaniola i Davidea Santona. A, šta sa Ikardijem?

Čizma vrvi od informacija, vesti i saznanja o svim mogućnostima i daljim koracima za ražalovanog kapitena. Suštinski, postoje samo tri realne opcije u ovom trenutku - Juventus, Napoli i Atletiko Madrid. Inter je u međuvremenu pokušao da proda odbačeni dvojac Mančester junajtedu, ali na Old Trafordu imaju drugačije planove...

Transfer u redove Stare dame forsira Ikardijeva supruga i agent Vanda Nara. Istina, zbog nje su se i zakuvali odnosi između Ikardija i Intera, pa se došlo do toga da omiljeni sin crno-plavog dela Milana postane persona non grata. Vandina insistiranja da Maurito dobije platu od preko 9.000.000 evra pokrenula su lančanu reakciju koja je dovela do cele ove situacije. Ikardi je nikad bliži odlasku iz Intera, a dok su drugi praktično nedeljama unazad pisali o tome da Argentinac može da ide Vanda Nara je, jureći od programa do programa, na sva usta priča o tome kako će izabranik njenog srca ostati još dugo u Interu. 

Sada je i ona priznala poraz i za svog dragog traži ono najbolje, a u Italiji to je bez premca - Juventus. Pominjalo se ranije da stari najbliži saradnici Bepe Marota i Fabio Paratići spremaju pravi fudbalski zemljotres s potencijalnom trampom Gonzalo Iguain - Paulo Dibala, ali je ceo posao pokvarilo insistiranje Maurisija Sarija da želi da zadrži Hoju kako bi pokušao da izvuče pun potencijal iz njega. Nešto što Maks Alegri nikako nije uspevao tokom svog mandata u Torinu. 

Vanda Nara se sa Paratićijem sastala dva puta prošle sedmice – po jednom u Milanu i Ibici, gde je bila na kraćem odmoru. Nije tajna da bi Juventus želeo da angažuje Ikardija, ali je sada pitanje kakva bi formula operacije bila. I kako bi sve to prihvatili navijači oba kluba.

Napoli polako hvata korak s Bjankonerima, a Aurelio de Laurentis sanja o tome da na San Paolo dovede napadača koji će harati godinama i ostaviti dublji pečat u vatrenom Napulju. Dani prolaze, a Napoli sve više razmatra mogućnosti kako bi mogao da završi najveći transfer u klupskoj istoriji. Čak se pominje da je De Laurentis spreman da probije sve dosadašnje finansijske barijere i Ikardiju ponudi ugovor vredan čak 10.000.000 evra! Uz obeštećenje Interu od 60.000.000 evra. Ipak, danima se pominje da bi Inter mogao da bude namiren i tako što bi u transfer uključio Lorenca Insinjea. Sin Napulja godinama ucenjuje klub i od njega traži sve više novca za platu, ali ne pruža igre koje se od njega očekuju. Takođe je i u konfliktu s delom navijačkog jezgra, što je takođe bitan momenat za njegovu budućnost. Doduše, De Laurentis je nedavno najavljivao da Insinje i Alan sigurno ostaju podno Vezuva, pa je nejasno da li se nešto u međuvremenu promenilo. Popularne napuljske radio stanice gotovo iz sata u sat izveštavaju o tome da Ikardiju više prija interesovanje Napolija nego Juventusa, jer ne bi želeo dodatno da staje na žulj navijačima Intera, a navodno je čak Vanda Nara uslikana u Napulju kako razgleda budući dom za njihovu porodicu.

S obzirom na ambiciozni plan, moguće je da će se Napoli odreći Insinjea zbog njegove plate od 4.600.000 evra, kako bi se napravio prostor za Ikardija.

U međuvremenu ponovo se aktivirao Dijego Simeone. Atletiko ovih dana pravi velike rokade u napadu, a pored Antoana Grizmana klub bi lako mogao da napusti i Dijego Kosta. Rohiblankosi su već otkupili Alvara Moratu od Čelsija za ukupno 63.000.000 evra, Ivan Šaponjić na stadion Vanda Metropolitano dolazi kao zamenik Nikole Kalinića, dok bi Moratin partner u napadu mogao da bude upravo Ikardi.

Poznato je da Čolo obožava Maurita i da ga je želeo u Atletiku i ranije, a s obzirom na sve činjenice i njegovu trenutnu vrednost ovo bi možda bio idealan trenutak za transfer. Razlog više za Atletiko da se nada pozitivnom raspletu leži u mišljenju većeg dela uprave da nije pametno jačati direktne rivale za titulu, već da je bolje završiti posao „preko“. Atletiko je trenutno jedini zainteresovan, a uzimajući sve u obzir možda bi to bio i idealan spoj. Zbog toga je prvi operativac Atletika Andrea Berta u stanju pripravnosti i čeka idealan momenat da krene u akciju. 

Bilo kako, Ikardijevi dani u Interu su odbrojani, iako će on započeti timske pripreme za novu sezonu. Ali, uradiće se sve da transfer bude završen uskoro, kako bi i Inter dalje planirao svoja pojačanja. Ne treba zaboraviti da su u toku pregovori s Mančester junajtedom za Romelua Lukakua, a i da se duže vreme čeka dolazak Edina Džeka iz Rome...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar