Markes "prepisao" od brata i pokorio Njemačku!

Španski motociklista Mark VDS Rejsinga Aleks Markes pobedio je u Moto2 trci za Veliku nagradu Nemačke ispred Breda Bindera i Marsela Šrotera.

Ostali sportovi 07.07.2019 | 14:13
Markes "prepisao" od brata i pokorio Njemačku!
Sjajna vožnja Aleksa Markesa donela mu je još jedan trijumf u šampionatu sveta u motociklizmu i to ovoga puta velikom razlikom na Sahsenringu.

Iza sebe je ostavio južnoafričkog vozača Breda Bindera, kao i "domaćeg" vozača Marsela Šrotera, koji je u poslednjem krugu dobio bitku sa Ikerom Lekuonom, koji je neslavno završio ovu trku.

Imao je Lekuona priliku da postavi najbolji rezultat za Amerikan Rejsing tim, ali je izgubio kontrolu nad prednjim krajem u poslednjoj krivini i pao sa svog motocikla.

Na asfaltu je završio i kolega Aleksa Markesa, Ćavi Vierhe, posle kontakta sa Tomom Lutijem, koji je nešto kasnije kažnjen odrađivanjem "dugog kruga" i posle trke je došao do garaže Mark VDS–a kako bi se izvinio Vierheu.

Diđiantonio, Luti, Fernandes, Baldasari, Navaro, Martin i Marini sačinjavaju 10 najbolje plasiranih vozača na trci za Veliku nagradu Nemačke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar