Hrvat pravi od Grujića igrača za Liverpul!

Biće Hertin vođa na sredini! Nemački mediji pišu o dobrim odnosima između visokog Srbina i Antea Čovića.

Fudbal 06.07.2019 | 22:30
Hrvat pravi od Grujića igrača za Liverpul!
Dugo je trajala dileme u glavi Marka Grujića o tome gde bi bilo najbolje da nastavi karijeru i približi se povratku na Enfild Roud. Pričalo se o Ajntrahtu, trener Verdera Kofeld želeo je da iskoristi prijateljstvo sa Jirgenom Klopom i dovede Srbina.

Na kraju je trijumf izvojevala Herta. Ključnu ulogu je imao novi trener tima iz Berlina, Hrvat Ante Čović, jedan od najzaslužnijih ljudi za prošlogodišnji dolazak visokog veziste na Olimpijski stadion.

Čović u Grujiću vidi ključog Hertinog igrača u narednoj sezoni. I uveren je da će pod njegovom komandom nekadašnji član Crvene zvezde postati 50 posto bolji igrač. Nemački novinari konstatuju o sjajnim odnosima između Grujića i Čovića...

„Imao sam nekoliko odličnih opcija, razmišljao sam čitav odmor o tome, ali sam izabrao najbolju. Imam odličan odnos sa Čovićem koji mi je otvorio vrata u Herti“, rekao je Marko Grujić.

Nemački mediji otkrivaju da je tokom pauze Jirgen Klop nazvao srpskog reprezentativca i saopštio mu da veruje u da će izabrati najbolji tim za dalji razvoj. Ajntraht se nudio kao dobra opcija zbog Liga Evrope, na klupi Verdera je Klopov prijatelj.

„Čović voli da igramo sa velikim posedom lopte. Da guramo loptu kroz sredinu i budemo ofanzivniji. Za mene kao vezistu je to savršeno. Drugo, sad mogu da komuniciram sa trenerom na maternjem jeziku. Sve je to uticalo na moju odluku“.

Odlično je igrao Marko Grujić prošle godine. Postigao je pet golova u Herti, novi trener veruje da će ga učiniti još boljim. Posebno što je za njega namenjena uloga ključnog igrača u veznom redu.
Nemački novinari pišu da Čović najviše može da unapredi Marka Grujića u defanzivi i pomogne mu da se vrati u Liverpul, pošto Klop tvrdi da je Srbin razvio tek 50 posto svog potencijala.

„Možemo da budemo veliko iznenađenje“, poručio je Grujić. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar