Novak stao u odbranu Bernarda Tomića!

Nije fer, zaslužio je novac! Novak Đoković je prokomentarisao kaznu koju je dobio Bernard Tomić i stao na stranu Australijanca.

Tenis 07.07.2019 | 10:13
Novak stao u odbranu Bernarda Tomića!
Tomić je izgubio sav nagradni fond koji je osvojio plasmanom na Vimbldon (45.000 funti) zbog "tankovanja" meča prvog kola.

"Nisam gledao taj meč, ali Bernard definitivno ima istoriju igranja mečeva sa manjkom truda. Ali, kada mi kažete rezultat i šta se sve desilo, što sam i poslednjih dana propratio – mislim da nije fer da mu se oduzme sav novac", izjavio je Đoković.

Tomić je pretrpeo poraz od Žo-Vilferda Conge rezultatom 6:2, 6:1, 6:4 za samo 58 minuta tenisa, da bi ga potom organizatori londonskog Grend slema kaznili zbog neprofesionalizma, to jest jer "nije bio na nivou profesionalnog standarda".

Novak je zatim objasnio zašto misli da je kazna bila prestroga.

"Moram da vidim kako se ponašao, kako se kretao, koliko se zalagao. On je ipak zaslužio da se nađe na ovom turniru, član je Top 100. Cele godine je radio da bi bio ovde, zaslužuje većinu tog novca, da kažem tako. Igrao je protiv Conge, koji je odličan na travi. Mislim da nije bilo potrebe da mu se oduzme celokupan nagradni fond", zaključio je srpski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar